Çilek cildi güzelleştirir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Nisan 2013 Güncelleme 19 Nisan 2013, 00:00
Çilek cildi güzelleştirir

İÇİNDEKİLER

Cilde nem, tazelik ve güzellik veren çilek böbrek iltihabına karşı da etkilidir. Ayrıca kolesterolü düşürür ve damar tıkanıklığını önler. Kansere karşı koruyucudur. İdrar söktürür. Kanı temizler. Sakinleştirici etkisi ile tansiyonu düşürür ve stresi azaltır.

Karaciğer dostu dut
Vücuda kuvvet verip kansızlığı gideren beyaz dut, aynı zamanda karaciğeri güçlendirir. Boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşı faydalıdır. Kara dut ise hangi şekilde tüketilirse tüketilsin iyi bir kan yapıcıdır. İştah açar.

Mesane taşına böğürtlen
Böğürtlen mesane taşlarından ayaklardaki şişliğe kadar birçok hastalığa iyi geliyor. Kaynatılan yaprakları yaraları iyileştirir. Yüksek tansiyonu düşürür. Gözlerdeki zafiyeti giderir. Mesane taşlarının düşmesine yardımcı olur. Yanık tedavisinde de etkilidir.

Yeşil çay kalbi koruyor
Serbest radikaller açısından başka hiçbir besin yeşil çay kadar yoğun değil. Bu da yeşil çayı kanserle savaş, damar sertliği ve koroner hastalıklara karşı eşsiz bir gıda yapıyor. Aynı zamanda obezite ile de savaşıyor. Uzmanlar düzenli olarak yeşil çay tüketilmesini tavsiye ediyor.

Kolesterole mercimek
Anne sütünü artıran mercimek kolestrolü düşürüyor. Ayrca gözlere de yararlıdır. Enerji verir ve yorgunluğu giderir. Şeker hastalığından korur. Kalp krizi riskini azaltır. Bağırsakları çalıştırarak vücuttaki zararlı maddelerin atılmasını kolaylaştırır. Kabızlığı giderir.

Astımlılar nohut yesin
Kanı temizleme özelliği eşsiz olarak nitelendirilen nohut özellikle çocuk astımlarında önemli etki gösteriyor. İştah açıp, bağırsakları yumuşatıyor. Östrojen hormonunu dengeliyor. Menopoza karşı faydalıdır. Göğüs kanserine karşı koruyucudur.

Şekeri olana fasulye
Kolesterol ve şekere iyi geliyor. Ete eşdeğer. Protein ve anorganik tuzlar bakımından çok zengin olan kuru fasulye, kemik yapısının güçlenmesine de yardımcı oluyor. Sinirleri de kuvvetlendiriyor. Romatizma, siyatik ve böbrek rahatsızlıklarına karşı ilaç etkisi vardır.

Süt iç kanserden korun
Bilimsel olarak kanser önleyici özelliği kanıtlanmış durumdaki süt, sindirim sistemini düzene sokar. Büyüme ve gelişmeyi destekler. Dişleri korur, çürükleri önler. Hücre ve doku oluşumunda rol alır. Saç-tırnak oluşumunda etkilidir. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

İshalin ilacı ayva
A ve B vitaminleri yönünden çok zengin olan ayvanın bileşiminde tanin ve kireçli tuzlar bulunur. İshal ve dizanteriyi keser, mide ve bağırsakları güçlendirir, kanı temizler, karaciğeri çalıştırır, safra akışını sağlayarak çarpıntıyı giderir. Bronşit, öksürük tedavisinde kullanılır.