Kalbe katır tırnağı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Nisan 2013 Güncelleme 06 Nisan 2013, 00:00
Kalbe katır tırnağı

İÇİNDEKİLER

Katır tırnağı kalp ritim bozukluklarında faydalıdır. Kalp üzerine etkileri uzun süreli kullanımlarda kendini göstermektedir. Rahim kasılmalarında da uyarıcı etkileri vardır. Bu etkileri ile adet kanamalarını kolaylaştırır ve doğum sonrası rahmin kendini toparlamasına yardımcı olur. Böbrek taşını düşürür.

Sindirime mercanköşk
Baharat olarak kullanılan mercanköşkün çiçekli toprak üstü kısımlarının kurutulduktan sonra demlenip çayı kullanılabilir. Antiseptik, uyarıcı, terletici ve tonik etkilere sahiptir. Sindirim sistemi problemlerinde de faydalıdır. Anne sütünü arttırır.

Ülser ilacı kara lahana
Çok besleyici bir sebze olan kara lahana, cilt, diş ve kemik dokularının sağlamlığını arttırır. Özellikle taze kara lahana suyu mide ve bağırsak ülserine iyi gelir. Bağırsak kurtlarını düşürmeye yardımcı olur ve bağırsak iltihaplarına karşı koruyucudur.

Cilt için hüsnüyusuf
Hüsnüyusuf çiçeği kurutulduktan sonra kaynamış suda demlenerek çayı hazırlanır ve içilir. İktidarsızlıkta faydalıdır. Soğuk algınlığı, grip ve mide üşütmesinden kaynaklanan şikayetleri azaltır. Merhemi cilde renk vermek için kullanılmasının yanında cilt hastalıklarına karşı da faydalıdır.

Horasani saçı korur
Horasani çiçekleri tomurcuk halindeyken toplandıktan sonra suda kaynatılarak ya da toz haline getirilip bal ile karıştırılarak kullanılır. Zindelik verir ve cinsel isteği arttırır. Saç dökülmesini azaltıcı etkilere de sahiptir. Zehirli bir bitki olduğu için hazır ürünleri tüketilmelidir.

Karayemiş gençleştirir
Karayemiş sinirleri yatıştırır ve kalp çarpıntısını giderir. Bronşitte faydalıdır. Nefes darlığını giderir ve öksürüğü keser. Adet gecikmelerini giderir. Antioksidan etkileri ile yaşlanmayı geciktirir. Cilt hastalıkları, kanser, Alzheimer ve diyabete karşı koruyucudur.

Koruk kurdeşen döker
Ham üzümlerin sıkılmasıyla elde edilen "koruk suyu" salatalara ekşi bir tat vermek için, limon gibi kullanılmaktadır. Çok kullanmamak şartıyla kabızlığı gidermekte etkilidir. İştahı açar. Göz ağrılarını dindirir. Kurdeşen dökenlerde hastalığın geçmesi için faydalıdır.

Koruk kurdeşen döker
Kadın tuzluğu kökleri kurutulduktan sonra suda demlenerek ya da meyveleri taze olarak kullanılır. Mikrop öldürücü etkileri ile özellikle göz çevresinde görülen arpacık gibi şikayetlerde faydalıdır. Safrayı arttırır. Ateş düşürücüdür. Damar daraltır ve kanamayı azaltır.

Hepatit ilacı marrup
Marrup ateşi düşürür. İştah açıcı etkileri ile iştahsızlığı gidermeye yardımcı olur. Sindirim sistemi, mide, bağırsak ve mesane rahatsızlıklarına iyi gelir. Ülser yaralarını iyileştirmeye yardımcı olur. Kalp hastalıklarında faydalıdır. Hepatite karşı da çok faydalıdır.