Böbrek taşına armut

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mart 2013 Güncelleme 27 Mart 2013, 00:00
Böbrek taşına armut

İÇİNDEKİLER

Armut sindirim sistemini güçlendirir, hazmı kolaylaştırır. Böbreklerin düzenli çalışmasına, böbrek taşlarının ve kumunun dökülmesine yardım eder. Kansızlığa iyi gelir. Sinirleri yatıştırıcı etkisi ile tansiyonu düşürür, çarpıntıyı giderir ve zihin yorgunluğuna iyi gelir.

Bademciğe ebegümeci
Ebegümecinin yaprakları sebze olarak, çiçekleri de ilaç olarak kullanılır. Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser. Ateş düşürücüdür. Nezle ve bronşite iyi gelir. Nefes darlığında faydalıdır. Ses kısıklığını, boğaz ve bademcik iltihaplarını giderir.

Şeker ilacı ginseng
Ginseng bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücut direncini arttırır. Özellikle erkeklerde cinsel gücü ve sperm sayısını arttırır. Prostata karşı koruyucudur. Kandaki şeker ve kolesterol oranını düşürür. Tümörlü hücrelerin gelişimini yavaşlatır, bazen tamamen durdurabilir.

İltihaplara ballıbaba
Ballıbaba adını çiçeklerinin tadından almıştır. İdrar yolu hastalıklarına karşı etkilidir. İltihapları önler. Kabakulak, mayasıl, kanlı basur ve varise karşı faydalıdır. Kadınlarda rahim akıntılarını, erkeklerde ise prostat şikayetlerini azaltmaya yardımcı olur.

Vanilya sakinleştirir
Çok az yağ içeren vanilyada hiç kolesterol yoktur, fakat şeker oranı yüksektir. Bu nedenle diyabet hastaları uzak durmalıdır. Vanilya sinirleri yatıştırır, sakinleştirir. Solunum yollarını temizler ve öksürüğü kesmeye yardımcı olur.

Papaya ülseri önler
Papaya meyvesi sindirim sistemi için iyi bir destekleyicidir. Hazmı kolaylaştırır, yemek sonrası gaz, şişkinlik, mide ekşimesini giderir. Özellikle ülser hastaları için yiyeceklerin midede fazla asit üretimine gerek duyulmadan hızlı bir şekilde sindirimini sağlar.

Adaçayı diş beyazlatır
Ülkemizde bolca yetişen adaçayı gaz söktürücü etkisi nedeniyle mide ve bağırsak gazlarını gidermede faydalıdır. Göğüs açıcı ve rahatlatıcı etkisi astım hastaları için yararlıdır. Dişleri beyazlatır ve güçlendirir. Sakinlik verir, çok sinirli ve gerginlik içinde olanlara faydalıdır.

Kolon kanserine kefir
Mucizevi içecek kefir muhteşem bir probiyotik kaynağı olarak bilinir. Tüm alerjilere karşı en kuvvetli iyileştiricidir. Hiçbir yan etkisi bulunmayan güçlü bir antibiyotiktir. Bağırsak yolunu temizler. Bağırsak sendromuna iyi gelir. Kolon kanserini tedavi edicidir.

Kelliğe karşı sinameki
Bağırsaklardan su emilimini engelleyerek sulu ve yumuşak dışkılamayı sağlayan, çok etkili bir müshil olan sinameki idrar söktürür ve kabızlığı giderir. Yaprakları kaynatılıp çay gibi içilen sinameki, sirke ile kaynatılıp saç derisine sürülürse dökülmesini önler. Bu karışım egzama ve yaralara karşı da faydalıdır.