Çarpıntıya enginar

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Şubat 2013 Güncelleme 05 Şubat 2013, 00:00
Çarpıntıya enginar

İÇİNDEKİLER

Enginar meme, rahim ağzı ve prostat kanserini önlemeye yardımcı olur. Enginar suyu kalp çarpıntısına iyi gelir. Taze enginar yaprağı kaynatılarak hazırlanan enginar çayı ise karaciğer hastalıklarında oldukça faydalıdır.

UNUTKANLIĞA İNCİR
İçerdiği yüksek lif oranı sayesinde incir sindirimi hızlandırır. Halsizliğe ve unutkanlığa iyi gelir. Nezle ve bronşite faydalıdır. Özellikle kuru incir balgam söktürür. İncir, kandaki kolesterol oranını düşürerek kalp ve damar hastalıklarına karşı vücudu korur. Kansere karşı da koruyucudur

PANKREASA PATLICAN
Patlıcan sinirleri yatıştırır ve tansiyonu düşürür. Bağırsakları yumuşatır ve idrar söktürür. Kandaki kolesterol seviyesini düşürür ve damar tıkanıklığına iyi gelir. Kansızlığı giderir. Karaciğerin ve pankreasın çalışmasını düzenler. Böbrek ağrılarını ve yanmasını azaltır.

YARA BANDI HEVHULMA
Hevhulma bitkisinin çiçekli dalları kurutulduktan sonra suyla lapa haline getirilerek basura karşı haricen kullanılır. Bakterileri öldürücü, kanamayı durdurucu ve idrar söktürücüdür. Damar büzücü özelliği ile kanamaları durdurur.

BADEMCİĞE HAZANBEL
Hazanbel bitkisinin ilaç olarak kökü kullanılır. Kökü, kereviz tohumu ile kaynatılıp balla karıştırılarak yenirse prostata karşı faydalı olur. Baş, boğaz ve bademcik ağrılarına iyi gelir. Vücut direncini arttırır ve kansızlığı giderir. Hafızayı güçlendirir.

ANTİDEPRESAN LİMON OTU
Limon otu soğuk algınlığı, bronşit ve öksürükte faydalıdır. Sinirsel baş ağrısı, migren ve uykusuzluk şikayetlerini azaltır. Depresyon şikayetlerini gidermeye yardımcı olan bitkisel bir antidepresandır. Spazmları gidermeye yardımcı olur.

MİDE İLACI YAVŞAN OTU
Yavşan otu, ısırgan otu ile birlikte egzamaya karşı oldukça faydalıdır. Romatizma ve yara şikayetlerinde lapa haline getirilip uygulanır. Sindirimi kolaylaştırır. Mide ve bağırsak rahatsızlıklarında faydalıdır. Gut ağrılarını dindirir.

SAÇ MERHEMİ KÖPEK DİLİ
Köpek dili bitkisinin kurutulan kökleri kaynatılıp bal ile tatlandırılarak içilebileceği gibi yaprakları da salata olarak tüketilebilir. Mikrop öldürücü ve yaraların iyileşmesini hızlandırıcı etkilere sahiptir. Saç dökülmesini azaltır.

LADEN OTU KRAMP ÇÖZER
Laden otunun yaprakları kaynatılmış suda demlenerek çayı yapılabilir. Alerjiye ve cilt hastalıklarına karşı haricen de kullanılabilir. Kabız edici etkileri vardır. Balgam söktürücüdür. Öksürüğe ve solunum yolu şikayetlerine iyi gelir. Egzama ve diğer cilt sorunlarında faydalıdır. Adet düzenleyicidir. Kramp çözücü ve anti bakteriyel etkilere sahiptir.