Kalbe katır tırnağı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ocak 2013 Güncelleme 09 Ocak 2013, 10:59
Kalbe katır tırnağı

İÇİNDEKİLER

Katır tırnağı kalp ritim bozukluklarında faydalıdır. Kalp üzerine etkileri uzun süreli kullanımlarda kendini göstermektedir. Rahim kasılmalarını da uyarıcı etkileri vardır. Bu etkileri ile adet kanamalarını kolaylaştırır ve doğum sonrası rahmin kendini toparlamasına yardımcı olur.

Sindirime mercanköşk
Baharat olarak sıklıkla kullanılan mercanköşkün çiçekli toprak üstü kısımlarının kurutulduktan sonra demlenmesiyle çayı kullanılabilir. Öksürüğe iyi gelir. Spazm çözücü etkileri ile kasları gevşetir ve kas ağrılarını azaltır. İyileşmeyi hızlandırır. Sindirim sistemi problemlerinde de faydalıdır.

Ülser ilacı kara lahana
Çok besleyici bir sebze olan kara lahana, cilt, diş ve kemik dokularının sağlamlığını arttırır. Vücuttaki zehirli maddelerin uzaklaştırılmasını sağlar. Özellikle taze kara lahana suyu mide ve bağırsak ülserine iyi gelir, kurtları düşürmeye yardımcı olur ve bağırsak iltihaplarına karşı etkilidir.

Cilt için hüsnüyusuf
Hüsnüyusuf çiçeği kurutulduktan sonra kaynamış suda demlenerek çayı hazırlanır. Soğuk algınlığı, grip ve mide üşütmesine iyi gelir. Merhemi cilde renk vermek için kullanılmasının yanında bazı cilt hastalıklarına karşı da faydalıdır.

Horasani saçı korur
Horasani çiçekleri tomurcuk halindeyken toplandıktan sonra suda kaynatılarak ya da toz heline getirilip bal ile karıştırılarak kullanılır. Cinsel isteği arttırır. Saç dökülmesini azaltıcı etkilere de sahiptir. Zehirli olduğu için hekim kontrolünde alınmalıdır.

Koruk kurdeşen döker
Ham üzümlerin sıkılmasıyla elde edilen "koruk suyu" özellikle salatalara ekşi bir tat vermek için, limon gibi kullanılmaktadır. Çok kullanmamak şartıyla kabızlığı gidermekte etkilidir. Göz ağrılarını dindirir. Kurdeşenden kurtulmakta da oldukça faydalıdır.

Ateşe kadın tuzluğu
Kadın tuzluğu kökleri kurutulduktan sonra suda demlenerek ya da meyveleri taze olarak kullanılır. Mikrop öldürücü etkileri ile özellikle göz çevresinde görülen arpacık gibi şikayetlerde faydalıdır. Safrayı arttırır. Ateş düşürücüdür.

Hepatit ilacı marrup
Marrup ateşi düşürür. İştah açıcı etkileri ile iştahsızlığı gidermeye yardımcı olur. Sindirim sistemi, mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir. Ülser yaralarını iyileştirmeye yardımcı olur. Safrayı arttırır. Kalp hastalıklarında faydalıdır. Hepatite karşı da faydalıdır.

Karayemiş gençleştirir
Karayemiş sinirleri yatıştırır ve kalp çarpıntısını giderir. Nefes darlığını giderir ve öksürüğü keser. Karın ağrısı ve bulantılara karşı faydalıdır. Antioksidan etkileri ile yaşlanmayı geciktirir. Cilt hastalıkları, kanser, Alzheimer ve diyabete karşı koruyucudur.