Cilt problemine son

Manisa, şifalı su kaynakları acısından son derece zengin illerimizden biri. Başta romatizma olmak üzere sinir, cilt ve böbrek sorunlarına derman olan kaplıca sularında yılın 4 mevsimi, yüz binlerce kişi derdine derman buluyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Aralık 2012 Güncelleme 01 Aralık 2012, 18:48
Cilt problemine son

İÇİNDEKİLER

Kaplıca konusunda şanslı olan illerimizden biri de kuşkusuz Manisa... Buradaki kaplıcalar birçok hastalığa iyi gelmekte. Başta romatizma olmak üzere cilt hastalıkları, solunum sistemi rahatsızlıkları, siyatik ve böbrek konusunda şikayeti olanlar için burası birebir.

KURŞUNLU KAPLICALARI (SALİHLİ):
İzmir-Ankara yolundan 2 km'lik mesafeyle ulaşılmaktadır. Romatizma, solunum yolu hastalıkları, ameliyat sonrası, eklem ve kireçlenme rahatsızlıklarına olumlu etkileri vardır. Tesislerde, görevli doktor, fizyoterapist ve sağlık memurları da bulunmaktadır.

SART KAPLICALARI (SALİHLİ):
Bozdağ eteklerindedir. Burası "Çamur Hamamları" olarak anılmaktadır. Kalsiyum, sodyum bikarbonat ve sülfir içeren sular, romatizma, nevralji, cilt ve kadın hastalıklarına oldukça yararlıdır.

EMİR KAPLICALARI (KULA):
Burada termomineral özellik gösteren su kaynaklarının romatizma, siyatik, kırık çıkık, cilt ve kadın hastalıklarına iyi geldiği kanıtlanmıştır.

ILICA KAPLICALARI (MERKEZ):
Manisa'nın 9 km. kuzey doğusunda bulunan Ilıcak Kaplıcası, başta böbrek olmak üzere çeşitli rahatsızlıklara iyi gelmektedir. Bölge, özellikle yaz aylarında daha da kalabalık olmaktadır.

SARAYCIK KAPLICALARI (DEMİRCİ):
Köprübaşı-Demirci yolu üzerinden ulaşılan, Demirci ilçesine bağlı Saraycık köyü sınırları içinde bulunan kaplıca, Demirci'ye 40 km, il merkezine 124 km mesafededir. Romatizma, siyatik, kireçlenme, cilt ve kadın hastalıklarında banyo olarak yararlanılmaktadır.

HİSAR KAPLICALARI (DEMİRCİ):
İl merkezine 165 km uzaklıkta bulunan Hisar Kaplıcaları'nda üç ayrı kaynaktan su çıkmaktadır. Romatizma ve metabolizma hastalıklarına karşı bölge suları şifa dağıtmaktadır.

UZMAN ÖNERİSİ
Manisa'da bulunan kaplıcalarda tedavi uzmanlar tarafından uygulanıyor. Yetkililer, "Özellikle banyo kürleri çok önemli. Her hastalığın tedavi yöntemleri farklı olduğu için kurlerin uygulanmasında da farklılıklar var. Uzun araştırmalar sonucunda hazırlanan kur tedavileri, birçok kişiyi sağlığına kavuşturmakta. Yeter ki, kişi hazırlanan programı uygulasın" ifadelerini kullandı


Yarın: Kuzuluk Kaplıcaları