Metalli sandviç

Genç kadın, marketten aldığı ekmekle sandviç yaptı... Isırır ısırmaz damağı hamur kesmekte kullanılan metale saplandı... Ağzı kanla doldu, 2 dişi kırıldı... Fırıncıların savunması ise 'Makinede eksik parça yok' oldu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ekim 2010 Güncelleme 07 Ekim 2010, 02:31
Metalli sandviç

İÇİNDEKİLER

Antalya'nın Kepez İlçesi'nde ekmeğin içinden çıkan metal az kalsın öldürecekti. Ev hanımı Özlem Namal (29), 30 Eylül'de bir marketten aldığı ekmekle evde sandviç yaptı. İddiaya göre, Namal; sandviçi ısırdığında, damağı hamur kesmekte kullanılan bıçak ucuna benzer metal parçasına saplandı. Ağzı kanla dolan ve 2 dişi kırılan genç kadın, baygın halde hastaneye kaldırıldı. Ekmeğin içinden çıkan metal parçası yüzünden damağı yırtılan Namal, 1 Ekim'de Adli Tıp'tan, "basit tıbbi müdahale ile giderilemez nitelikte tahribata uğradığını" gösterir rapor aldı. Ardından da ekmeği satan market ve üreten fırın hakkında suç duyurusunda bulundu.

ADLİ TIP RAPORU DELİL

Marketin ekmek aldığı fırının özrü ise kabahatinden büyük oldu. Fırıncılar, "Makinelerimizi kontrol ettik, eksik parçamız yok" diyerek kendilerini savundu. Marketten aldığı alışveriş fişini ve Adli Tıp raporunu savcılığa delil olarak sunan Namal, market ve fırın işletmecisinin, "taksirle yaralama" suçundan yargılanmaları gerektiğini savundu. Namal, "Ekmekten çıkan metal parçayı, pişen ekmekten ayırmak mümkün değil. Bu metal, o ekmekten çıktı" dedi.

UZMANLAR UYARDI
Bilim adamları, 'Salmonella' konusunda uyardı. İTÜ'den Prof. Dr. Necla Aran, Salmonella'nın hayvanların etinde ve süt ürünlerinde bulunduğunu belirterek, "bakterinin tifo, paratifo ve gıda zehirlenmesine yol açtığını" söyledi.