Erzincan'da cilt güzelliği

Leziz tulum peyniriyle ve doğal güzellikleriyle ünlü ilimiz Erzincan kaplıcalarıyla da iyileştiriyor. Bölgedeki ılıcalar kansızlık, mide ve cilt hastalıkları gibi pek çok rahatsızlığa şifa oluyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Temmuz 2010 Güncelleme 22 Temmuz 2010, 01:52
Erzincan’da cilt güzelliği

İÇİNDEKİLER

Pek çok tabiat güzelliğini içinde barındıran, leziz tatlarıyla fark yaratan illerimizden Erzincan, sahip olduğu kaplıcalarla da şifa dağıtıyor. Şehirde bulunan termal sular karaciğer, mide, kalp ve damar hastalıklarının tedavisinde önemli rol oynuyor.

Ekşisu (Böğert Maden Suyu)
İl merkezine 11 kilometre mesafede bulunan ve Ekşisu adı verilen Böğert maden suyu, sağlık yönünden oldukça büyük önem taşıyor. Bu şifalı su; kansızlık, karaciğer, mide, bağırsak ve safra yolları hastalıklarına iyi geliyor.

Horhor Şifalı Havuz
Ekşisu kaynağının yakınında bulunan bu ılıca, büyük bir oluktan kaynıyor. Bol miktarda sodyum, kükürt, magnezyum ve kalsiyum barındırıyor. Bu nedenle mide problemlerine çare oluyor. Bunun dışında diyabete, iştahsızlığa, karaciğer ve safra yolları hastalıklarına iyi geliyor. Adeta bir arınma işlemi sunan su, pek çok cilt hastalığının tedavisinde de inanılmaz faydalar sağlıyor.

Erzincan Ilıcası
Şehir merkezinin yakınlarında bulunan bu kaplıca ise, 33 derecelik ısısıyla bölgedeki gözde sulardan biri olma özelliğine sahip.

Erzincan ılıcası cilt, romatizma, damar sertliği ve kalp hastalıkları üzerinde oldukça etkili oluyor. Ayrıca kaplıcada ziyaretçiler için 12 adet kapalı havuz da bulunuyor.