Marko paşa ile Avrupa turu

Fener, 39'da Markovic'in golüyle öne geçti. 20 dakikayı 10 kişi oynayan Fenerbahçe vitesi küçülttü. 75'te Commons'ın golüyle şoka giren Kanarya, 90 dakika bitiminde istediğini elde etti ve son 32'ye kaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Aralık 2015 Güncelleme 11 Aralık 2015, 00:00
Marko paşa ile Avrupa turu

İÇİNDEKİLER

FENERBAHÇE, UEFA Avrupa Ligi'nde grubundaki son maçında İskoç ekibi Celtic ile 1-1 berabere kaldı. 4. dakikada Gökhan Gönül'ün pası ile ceza sahasının hemen içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Mehmet Topal'ın çektiği şuta kaleci Gordon parmaklarının ucu ile dokundu, yan direğe de çarpan top oyun alanına geri döndü. 29'da Diego'nun kaleye yaklaşık 30 metre mesafeden sağ çaprazdan çektiği sert şut kaleci Gordon'dan döndü ve top altıpasın hemen dışında sol çaprazda bulunan De Souza'nın önüne düştü. Souza'nın gelişine çektiği şutu kaleci Gordon, kornere çeldi. 39. dakikada Gökhan Gönül'ün orta sahadan gönderdiği uzun pasa ceza sahası içerisinde sağ çaprazda hareketlenen Markovic, Gordon'un bacakların altından geçen topu iyi takip etti ve yerden düzgün bir vuruşla topu Celtic ağları ile buluşturdu: 1-0.

FENER İKİNCİ YARIDA FAZLA POZİSYONA GİREMEDİ

Fenerbahçe'de 70. dakikada Josef de Souza'nın sert şutu az farkla auta gitti. 75'te Lustig, son çizgiye indikten sonra ortasını yaptı. Bu ortaya altıpas çizgisine yakın bir noktada iyi yükselen Commons'un kafa vuruşu Fabiano'nun sağından ağlarla buluştu: 1-1. 80'de McGregor'un ceza sahası yayının hemen dışından sol çaprazdan çektiği şut farklı şekilde kalenin sağından dışarı çıktı. Fenerbahçe, Kadıköy'de elde ettiği beraberlikle UEFA'da son 32'ye kaldı.

MARKOVİC 10. MAÇINDA SİFTAH YAPTI
F.BAHÇE'NİN Sırp yıldızı Lazar Markovic, Sarı-Lacivertli formayla 10. maçında golle tanıştı. Yıldız futbolcu, karşılaşmadan sonra yaptığı açıklamada, "Çok mutluyum. Avrupa'da gol atmak çok ama çok güzel. Bu gol taraftara armağan olsun" ifadelerini kullandı.

RÜZGARIN OĞLU MUSUN ARKADAŞ!
Taraftarlar, sosyal medyada, "Golden önceki deparı neydi Markovic'in! Rüzarın oğlu musun arkadaş" yorumlarını paylaştı.

UEFA AVRUPA LİGİ'NE FENER DAMGASI
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi grup aşamasında üç kez yer aldı. Fenerbahçe, 2009-2010, 2012-2013 ve 2015-2016 sezonlarında yer aldığı gruplardan bir üst tura çıkmayı başardı. Fenerbahçe, grup maçlarında daha önce iki kez lider olarak bir üst tura çıkmıştı. Sarı-Lacivertliler, dün gece Celtic ile berabere kalarak ilk kez ikin- ci olarak bir üst tura çıktı.

TOPAL'DAN DİEGO'YA ELEŞTİRİ
F.BAHÇE' nin tecrübeli starı Mehmet Topal, Celtic önünde kırmızı kart görmelerinin büyük bir hata olduğunu söyledi. Sarı-Lacivertli oyuncu, "Kırmızı kartları kolay kolay görmememiz gerekir. Bizim gibi üst düzey oyunculara yakışmıyor demeyeyim de dikkat etmemiz gerekiyor. 10 kişi kalmak bizim oyun kalitemizi düşürdü" dedi.

2.5 AY SONRA GOL YEDİ
Fenerbahçe, Avrupa'da kalesini uzun bir aradan sonra gole kapatamadı. Sarı-Lacivertliler, 1 Ekim'de İskoçya'da Celtic ile oynadığı maçta 2 gol yemiş ve maç 2-2 bitmişti. Kanarya, o maçtan sonra oynadığı 3 karşılaşmada kalesini gole kapadı. Fener, Ajax'ı evinde 1-0 yenerken rakibiyle Hollanda'da golsüz berabere kaldı. Fener, Norveç'te Molde'yi 2-0'la geçti.