Yumurtasız omlet olmaz!

Yönetimimiz güçlü bir kadro için elinden geleni yapıyor. Sınırsız paramız yok ama iyi bir kadro kurduk. Elinizdeki kadro ne kadar kaliteliyse başarınız da o oranda yüksek olur... Geleceği tahmin edemem. Elimde sihirli bir küre yok . Ama şampiyon olacağız. Avrupa'da da gruplara kalmak için var gücümüzle çalışacağız. Karakterli bir takım olacağız...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Temmuz 2015 Güncelleme 12 Temmuz 2015, 00:00
Yumurtasız omlet olmaz!

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira, Topuk Yaylası'nda spor müdürlerinin sorularını yanıtladı. İşte "iddialı bir kadro kurduk" diyen Vitor Pereira'nın çarpıcı sözleri: Yeni sezonda kişilikli, güçlü karakterli bir Fenerbahçe göreceğiz. Takıma bu hissi geçirmek istiyorum. Yarışmacı, agresif bir takım olacağız. Ben baskısız yaşayamam. en iyiyi yapmak için baskıyı hissetmeliyim. Bana büyük oyuncuların olduğu bir kadro verildi. Hiç kimse benim kadar Şampiyonlar Ligi'ne katılmak isteyemez. Kulübümüz, başkanımız, yöneticilerimiz, idari kadromuz güçlü bir takım yaratmak için çalışıyor. Kesinlikle mücadeleci bir takım olacağız. Ön eleme turuna çok az bir zaman ama bu bahaneye sığınmayacağız. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız.

TORUNLARIMA PARA DEĞİL KUPA BIRAKACAĞIM
Çok iyi oyuncularımız var ama henüz takım değiliz. Çok iyi bir takım oluşturmak için çalışıyoruz. Büyük bir kulübe geldim. Benim gibi duygusal insanların olduğu bir takıma geldim. Ben de buradaki insanlar gibi tutkuluyum. Daha sakin bir yere gidebilirdim ama burada benim gibi tutkulu insanların arasına geldim. Ben futbolun kaliteli olmasını isteyen biriyim. Çünkü birgün torunlarıma kazandığım paraları değil, başarılarımı anlatacağım.

BEN BÜYÜCÜ DEĞİLİM GELECEĞİ BİLEMEM
Geleceği tahmin etsem büyücü olurdum. Önümde sihirli bir küre yok. Bir lider kendine olan inancı, güveni sağlamalı ki oyuncularına yansıtabilsin. Ben kendime, bu kulübe inanıyorum. Sezon bittiğinde de en iyiyi yaptığımızı göstermek istiyorum. Bir kulübe geldiğinizde kendi fikirlerinizle gelirsiniz. Yoğun mücadele eden, topa sahip olan, topu kaybettiği anda kazanmak için baskı yapacak bir takım istiyoruz.

ÇOK EKSİĞİMİZ YOK AMA 1-2 TAKVİYE LAZIM
Bu fikre uyacak oyuncuları almaya uğraştık. Sınırsız bir paramız yok ama iyi bir takım kurduk. Her hoca her zaman daha fazlasını ister. Hala birkaç pozisyonda iyileştirme yapabiliriz. Çok eksiğimiz yok ama 1-2 yeni isim daha olsa iyi olur. Benim ülkemde bir söz vardır: Yumurtasız omlet olmaz. Elinizdeki malzemenin kalitesi iyiyse oyununuzun da kalitesi artar. Önce Şampiyonlar Ligi'nde kendimizi gösterelim, ondan sonra takviyeyi konuşuruz.

ÇAY BENDE ALIŞKANLIK YAPTI
Pereira Türk kültürüne hızla alıştığını belirterek, "Türkiye'deki yemekler daha acı, daha baharatlı, çok etkilendim. Afrodizyak etki oluşturacak yemekler var, müthiş yemekler yedim. Çayı eskiden içerdim ama artık sabah, öğle, ikindi, akşam sürekli çay içiyorum. Geceleri tuvaletin yolunu bulmak riskli oluyor" diye espri yaptı.

ZOR BİR SEZON OLUR
OYNAMADAN
şampiyon olunmayacağını belirten Pereira, "Ben oynamadan şampiyon olan takım görmedim. Geçen yıl ligde başka bir takım şampiyon oldu. Bizim önce tekrar şampiyon olmamız lazım. İyi oyuncu iyi takım demek değildir. Takım halinde mücadele lazım. Zor bir sezon bizi bekliyor" diye konuştu.

BEŞİKTAŞLILAR BENİ İYİ TANIR!
"Türkiye ligini ve Türk taraftarını çok iyi tanıyorum. Porto'dayken Beşiktaş'la oynamış ve 3-0 gibi başarılı bir sonuçla dönmüştük. O kadar güzel bir ambiyans vardı ki ben birgün burada çalışacağım dedim. Fırsat çıkınca da geldim."

TARAFTARA ÖVGÜ
Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira, Sarı-Lacivertli taraftarları çok iyi tanıdığını belirterek onlardan övgü dolu cümlelerle söz etti.

TUTKULUYUZ
Fenerbahçe taraftarlarının kendisini gibi tutkulu olduğunu belirten Pereira, "Sarı-Lacivertli taraftarının çok tutkulu olduğunu ve sadece futbol taraftarı olmadığını biliyorum. Fenerbahçe zengin kitlenin değil halkın, mücadele ederek ayakta kalan, eşitsizliğe, adaletsizliğe karşı bir taraftar...
Hissettiğim bu ama daha öğrenmem gereken çok şey var"' ifadelerini kullandı.

PARA DEĞİL BENİM İÇİN ÖNCE BAŞARI!
Olimpiyakos'ta 6 ay çalıştığını ve başarılı olduğunu söyleyen Pereira, "Ama 6 ayda orada şampiyon oldum. Benim için para değil futbol önemli. Yunanistan'da para değil, kupalar bıraktım. Ben onlara şampiyonluk ve Yunanistan Kupası bıraktım. Şimdi aynı başarıları burada yaşamak istiyorum. Şampiyonluk ve Avrupa'da başarı ilk hedefim" dedi.