Tek kişilik milli takım

Dünya Kupası yarı finalindeki Arjantin-Hollanda maçında kusursuz bir yönetim gösteren Çakır göğsümüzü kabarttı. Başbakan Erdoğan, "Çakır gururumuz oldu" diye konuştu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Temmuz 2014 Güncelleme 11 Temmuz 2014, 00:12
Tek kişilik milli takım

İÇİNDEKİLER

Türkiye, Milli Takımımız'ın yer almadığı 2014 Dünya Kupası'nda Cüneyt Çakır'la mutlu oldu... Gruplarda oynanan Cezayir-Rusya ve Brezilya-Meksika maçlarının ardından Hollanda ile Arjantin arasındaki yarı final mücadelesinde de kusursuz bir yönetim gösteren Çakır, Türkiye'yi mükemmel bir şekilde temsil etti. Yardımcılarıyla uyumu, pozisyonlara yakınlığı ve oyuncularla diyaloğu otoritelerden tam not alan Cüneyt Çakır'ın önümüzdeki yıllarda büyük bir organizasyonda final yönetmesine artık kesin gözüyle bakılıyor. FIFA Hakem Kurulu, yarı final maçının ardından Cüneyt Çakır'ı tebrik ederken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da "Çakır ve arkadaşları bizim gururumuz oldu. Başarılarının devamını diliyorum" ifadesini kullandı. Dünya basını da Çakır'ın performansından övgüyle bahsetti. La Gazetta Dello Sport, "37 yaşındaki Türk hakem kartlarına çok yerinde başvurdu. Tartışmalı bir karara imza atmadı" derken, Tuttospor ise, "Hemen hemen hiç hata yapmadı. Pozisyonlara çok yakındı" yorumunu yaptı.

POLL: CÜNEYT ÇAKIR, FIFA KURBANI!
Cüneyt Çakır'la ilgili en çarpıcı yorum ise efsane İngiliz hakem Graham Poll'dan geldi. Çakır'ın FIFA kurbanı olduğunu söyleyen Poll, "FIFA hakemlere 'Az kart kullanın' diyor. Ama bunu basına karşı inkar ediyor. Cüneyt bu yüzden eleştirilmemeli. O kurallara bağlı bir hakem. Kartlarını yerinde kullanıyor" dedi.

OYUNCULARLA DİYALOGLARI TAM NOT ALDI
Dünya Kupası yarı finalinde kusursuz bir yönetim gösteren Cüneyt Çakır'ın oyuncularla diyaloğu da tam not aldı. Otoriteler, Çakır'ın güler yüzlü olduğunu fakat disiplinden asla taviz vermediğini söyledi.