Plantini'ye AP kıskacı

Fenerbahçe İsviçre Federal Mahkemesi'ne yaptığı girişimin ardından yeni bir girişimde daha bulunacak. Sarı-Lacivertliler Avrupa Parlementosu'na başvurup UEFA'nın hukuk dışı uygulamalarıyla ilgili kınama kararı çıkartmayı planlıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Haziran 2014 Güncelleme 05 Haziran 2014, 01:23
Plantini’ye AP kıskacı

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe yeni sezonda Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmek için tüm kozlarını oynuyor. UEFA'nın kendileri hakkında verdiği kararın hukuksuz olduğunu belirterek CAS'ın da onayladığı karar ile alakalı olarak İsviçre Federal Mahkemesi'ne başvuran Sarı-Lacivertli kulübün ekstra bir hamle yapmaya hazırlandığı gelen bilgiler arasında. Bir süredir ne yapmaları gerektiği konusunda hukukçularla kapalı kapılar ardında toplantılar yapan Fenerbahçeli yöneticilerin Avrupa Parlementosu'na başvurmayı planladığı ortaya çıktı.

FENER İÇİN AVRUPA PARLAMENTOSU UMUT OLACAK
Fenerbahçe'nin yapacağı bu başvurudan sonra Avrupa Parlamentosu'nun nasıl bir karar alacağı ise merak konusu. Ancak Sarı-Lacivertli yapacağı bu karşı ataktan bu kez çok umutlu olduğu belirlendi. 26 Mayıs Pazartesi günü İsviçre Federal Mahkemesi'ne dilekçe sunan Fenerbahçe, Avrupa Parlementosu'na da başvurarak Platini'yi iyice köşeye sıkıştırmayı ve kararı değiştirmeyi hedefliyor.

PLATINI YOLSUZLUK İDDİALARINI KABUL ETMEDİ
Fenerbahçe karşı atağa hazırlanırken UEFA Başkanı Platini 2022 Dünya Kupası evsahipliği oylamalarıyla ilgili hakkında çıkan yolsuzlukları reddetti. Platini Fransız Le Monde gazetesine yaptığı açıklamada, "Mesnedi olmayan ve toplumdaki imajı sarsmaya yönelik söylentilerin hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır. Bunların hepsi tam anlamıyla iftiradır" ifadesini kullandı.

POSTUNU KiM iSTiYOR
2022 Dünya Kupası'nı düzenlemek için oylamayı Katar'ın kazanmasının ardından uzun bir dönem geçmesine rağmen İngilizler'in Platini hakkında ortaya attığı iddia bomba etkisi yarattı. İngilizler, UEFA Başkanı'nın rüşvet aldığı iddialarını güçlü delillerle ortaya koyunca ortalık karıştı. Gerek FIFA Başkanı Sepp Blatter gerekse aracı olduğu iddia edilen UEFA Başkanı Platini zan altında kaldılar.

BU BİR TEZGAH
İngiliz basını Platini'nin istifa etmesi gerektiğini savunurken dünyaca ünlü spor gazetesi L'Equipe, Platini'ye "Postunu kim istiyor" manşetiyle çıkarak destek verdi. Haberde FIFA başkanlığı için adaylığı söz konusu olan Platini'nin bizzat Blatter tarafından hedef gösterildiği vurgulandı.

UEFA BAŞKANI'NIN BAŞI DERDE GİRDİ
2022 Dünya Kupası'nı düzenleme oylamasını Katar'ın kazanması sonrası Platini'ye ağır suçlamalar yapıldı. UEFA Başkanı'nın rüşvet aldığı iddiaları özellikle İngilizler tarafından gündeme getirildi. Bu durum nedeniyle başı derde giren Platini zor günler yaşıyor.