UEFA&FIFA gereğini yapacak

Tahkim kararının istisnai durumlarda değişebileceğini belirten Alp, "TFF, UEFA'ya resmen 'Senin kararlarını tanımıyorum' diyor. Elbette ülke olarak bunun yaptırımlarını göreceğiz. FIFA da pusuda bekliyor" diye konuştu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Kasım 2013 Güncelleme 17 Kasım 2013, 00:55
UEFA&FIFA gereğini yapacak

İÇİNDEKİLER

PFDK eski üyesi Yusuf Reha Alp, TFF'nin Trabzonspor'un itirazını geri çevirmesi ve şike süreciyle ilgili şok açıklamalar yaptı. İşte Alp'ın olay yaratacak sözleri: UEFA kuralları çok açık. "Talimatlarıma ve kararlara uymak zorundasın" diyor UEFA. Sen de ülke olarak tüm bunları kabul ettiğine dair anlaşmaları imzalamışsın. Şimdi TFF attığı imzanın tam tersini söylüyor. Diyor ki, "Hayır, ben senin aldığın kararları tanımıyorum.

'ANAYASAL GÜVENCE ALTINDA' ÇIKIŞI BİR YALANDIR!
Elbette ülke olarak bunun bir yaptırımını göreceğiz. FIFA da pusuda bekliyor. Tahkim kararları kesindir, evet bu doğru. Ancak bu kesinliğin de bazı istisnaları vardır. Şike konusu da istisnalardan birisidir. TFF, UEFA kararlarını uygulamak zorunda olduğunu kabul etmişken, şimdi çıkıp "Tahkim kararları değişmez, anayasal güvence altındadır" yalanına sığınamaz.

UEFA VE FIFA SANA ÖYLE BİR CEZA VERECEK Kİ!..
Trabzon, Tahkim'den de ret gelirse UEFA ve FİFA'yı bilgilendirir. Onlar da gereğini yaparlar! Ülke futbolunu büyük cezalar bekliyor. Hem UEFA'yı tanımadığını ilan edeceksin, hem de milli takım teknik direktörü ile imza şovu yapacaksın. UEFA ya da FIFA öyle bir ceza verecek ki zaten, o teknik adamı sahaya çıkartacak maç yapamayacaksın sen, neyin şovunu yapıyorsun!

EMRE DOSYASI ÖNEMLİ BİR ÖRNEKTİR
"Biliyorsunuz Emre Belözoğlu dosyasında PFDK hakaretten ceza verdi. Zokora'nın itirazı sonrası Savcı da ırkçılık suçlaması ile dava açtı. Şimdi Emre ırkçılıktan ceza alırsa, PFDK bu konuyu tekrar ele almayacak mı?"

TRABZON PES ETMİYOR
TFF'den gelen ret üzerine harekete geçen Trabzon yönetimi önce Tahkim'e, sonra UEFA ve FIFA'ya gidecek.