Samsun gibi olmasın

Derbideki olaylar, 2003-04 sezonunda tamamlanamayan Samsun maçını ve sonrasında yaşananları akıllara getirdi. Siyah-beyazlı idareciler, takımı uyarma kararı aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Eylül 2013 Güncelleme 25 Eylül 2013, 01:09
Samsun gibi olmasın

İÇİNDEKİLER

Aşkan Fikret Orman ve yönetim önceki bir araya gelerek takımın bu olaylardan etkilenmesi için bir dizi önlem aldı. İşte o kararlar:

1- Yeni bir 'Samsun sendromu' yaşanmasına izin verilmeyecek. O sezon kaçan şampiyonluğu tamamlanamayan Samsunspor maçına bağlayan yönetim, ne kulübün ne de camianın yeni bir 'Samsun Sendromu'nu kaldıramayacağını düşünüyor.

2- Takım olayların dışında tutulacak. Teknik ekip ve futbolcular bu konuda hiçbir açıklama yapmayacak. Hem futbol direktörü Önder Özen, hem de teknik direktör futbolcuların olayları unutup, işlerine odaklanmaları için çaba harcayacak.

3- Başkan Fikret Orman başta olmak üzere yöneticiler futbolcularla birebir görüşmeler yaparak, özgüvenlerini yitirmelerini engelleyecek.

4- Yönetim, tüm sorumluluğu üzerine alacak. Önümüzdeki hafta Antalyaspor ile oynanacak maçının kazanılmasını, yaşananların krize dönüşmesini engelleyecek önemli bir faktör olarak gören Orman ve ekibi takıma "Siz saha sonuçlarına odaklanın, gerisini biz hallederiz" mesajı verecek.

2003-2004 SEZONUNDA NE OLMUŞTU?
2003-04 sezonunun 18. haftasında oynanan Beşiktaş-Samsun maçı çok gergin bir ortamda geçmiş, hakem Cem Papila; Zago, İbrahim, Ahmet Yıldırım, Pancu ve İ.Mansız'ı oyundan atmıştı. Papila, Beşiktaş'ın 6 kişi kalması üzerine kurallar gereği maçı bitirmiş, Samsun'un lehine 4-0 tescil edilmişti. Beşiktaş 24 maçlık yenilmezlik unvanını yitirirken, kalan haftalarda 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 yenilgi alarak şampiyonluğu kaçırmıştı.

TARAFTARLARDAN BİRLİK MESAJI
Beşiktaş taraftarları sosyal medyadan birlik beraberlik mesajları verdi. Siyah- Beyazlı taraftarlar son günlerde yaşanan olayların kulübe çok büyük zarar verdiğini açıkladı.

SİVOK'TAN İTİRAF: ÇOK KORKTUM!
Sivok, sahaya taraftarların girmesiyle ilgili "Binlerce insan üzerimize geliyordu. Çok korktuk. 1 saat soyunma odasında formalarımızla oturduk" dedi.

FERNANDES: ASIL MADUR TARAF BİZİZ!
Beşiktaş'ın yıldız ismi Fernandes, "Bu olaylar ister istemez biz futbolcuları da etkiledi. Asıl madur olan biziz. Umarım az ceza alırız ve taraftarımızdan çok fazla ayrı kalmayız. Gerçek Beşiktaşlılar'ın suçsuz olduğunu biliyoruz" ifadelerini kullandı.

KARTAL DELİLLERİ TOPLUYOR
Beşiktaş'ta derbinin ardından sahaya girenleri tespit edebilmek için dev bir araştırma başlatıldı. Eski bir yüksek rütbeli emniyet mensubu olan Beşiktaş protokol müdürü Ahmet Ateş; kulüp, emniyet ve stat üçgeninde doküman topladı. Yayıncı kuruluştan ve stat güvenlinden alınan kasetler ile emniyetten istenen görüntüler tek tek incelemeye alındı.


Fatih Doğan