Fener'den kötü prova

1 hafta sonra Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Salzburg ile karşılaşacak olan Fenerbahçe, evinde PSV ile oynadığı hazırlık maçını kaybetti. Takımdaki fiziksel yorgunluk ve kopukluk dikkat çekti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Temmuz 2013 Güncelleme 25 Temmuz 2013, 01:42
Fener’den kötü prova

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıkları kapsamında en ciddi hazırlık maçında Hollanda'nın PSV Eindhoven takımına evinde 2-0 kaybetti. Karşılaşmada PSV Eindhoven'e galibiyeti getiren golleri 15. dakikada Matavz ve 71. dakikada Locadia kaydetti. Öte yandan mücadelede Fenerbahçe Raul Meireles ile iki kez, Sow ile de bir kez direğe takıldı. Teknik direktör Ersun Yanal ve yeni transferlerden Machal Kadlec, Alper Potuk, Holmen, Bruno Alves böylelikle Kadıköy'e çıktıkları ilk maçta galibiyetle buluşamamış oldu. Sarı-Lacivertliler maçın ardından Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda 31 Temmuz'da oynayacakları Salzburg maçını beklemeye başladı. Oynanan futbol ise bu maç öncesi umut vermedi.

72 GÜN SONRA TARAFTARIYLA
PSV Eindhoven ile Saracoğlu'nda karşılaşan Fenerbahçe, 72 gün sonra Kadıköy'de taraftarıyla buluştu. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda en son Süper Lig'de geçen sezon 12 Mayıs Pazar günü Galatasaray ile karşı karşıya gelen sarı-lacivertliler, 72 gün sonra sahasında PSV Eindhoven maçıyla taraftarlarının karşısına çıktı.

ERSUN YANAL YİNE 7 YABANCIYLA!
Teknik Direktör Ersun Yanal, PSV Eindhoven maçında ilk 11'de 7 yabancı oyuncuya yer verdi. Sarı-Lacivertlilerde Yobo, Kuyt, Meireles, Cristian, Alves, Kadlec ve Webo ilk 11'de sahaya çıkarken, Türk oyunculardan Volkan Demirel, Bekir İrtegün, Emre Belözoğlu ve Caner Erkin ilk 11'de görev yaptı. Yanal, F.Bahçe'nin Azerbaycan'ın Khazar Lankaran takımıyla yaptığı hazırlık maçında da ilk 11'de 7 yabancı sahaya çıkmıştı

AZİZ YILDIRIM YERİNDE DURAMADI!
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, PSV Eindhoven maçını önce oturarak izledi. İkinci yarıda sıkılan başkan daha sonra locadan mücadeleyi takip etti. Takıma uğur getirsin diye yerinden kalktığı öğrenilen Yıldırım'ın ortaya konan futboldan memnun olmadığı gözlerinden okunuyordu. Aziz Yıldırım'ın yanındaki isimlerden de zaman zaman bilgi aldığı gözlerden kaçmadı.

BAL YAPMAYAN ARI: MİROSLAV STOCH
Geçtiğimiz sezon da formundan uzak olan Miroslav Stoch yeni sezonda da taraftarını kahredeceğe benziyor. Slovak oyuncu ikinci yarıda oyuna dahil oldu ama yine etkisizdi.