Samandıra'da hayat var!

Ağır idmanlara rağmen Fenerli futbolcular Can Bartu Tesisleri'nde geçirdiği her vakitte zevk alıyor. UEFA'dan gelen 2 yıllık ceza moralleri tüketmek bir yana Sarı-Lacivertli futbolcuları şampiyonluk için daha da fazla kenetlendirdi! Fenerbahçe yeni sezona beklenenden daha güçlü girebilir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Temmuz 2013 Güncelleme 07 Temmuz 2013, 00:58
Samandıra’da hayat var!

İÇİNDEKİLER

Yeni sezon hazırlıklarına 1 Temmuz tarihinde start veren Fenerbahçe, yeni teknik direktör Ersun Yanal ile birlikte çok yoğun bir çalışma temposuna girdi. İlk gün dışında ağır idmanlar yapan Sarı- Lacivertliller, Yanal'ın ağır ama aynı zamanda eğlendiren çalışma yönteminden oldukça memnunlar. Fizik kondisyon ve koordinasyon ağırlıklı antrenmanlar yapan Sarı-Lacivertli futbolcular, sezon başına göre toplu çalışmaların fazla olmasından da memnunlar. Futbolcular günde çift antrenmanın dışında iki idman arasında fiziksel eksiklerini gidermeye yönelik salon çalışması da yapıyorlar. Burada her futbolcu için farklı bir program uygulanıyor. Her mevkide birçok alternatifin olması da Sarı-Lacivertli futbolcuları fazlasıyla kamçılıyor. Herkes formayı kapabilmek Ersun Yanal'ın gözüne girebilmek için büyük mücadele sarfediyor.

FENERBAHÇE YENİ SEZONDA DAHA TEMPOLU OLACAK

YABANCI kontenjanı nedeniyle gönderilmesi söz konusu olan Baroni ve Yobo gibi futbolcular da idmanlarda büyük çaba sarfediyor. İşin ilginç tarafı bu futbolcuların hiçbiri takımdan ayrılmak da istemiyor. Yeni sezonda Fenerbahçe'nin daha arzulu ve tempolu bir futbol oynayacağı nedredeyse kesin gibi! Kadronun oturmuş olması da avantaj.

SAKATLIKLAR YAŞANMIYOR! HERKES FİT!
Samandıra'da dikkat çeken bir başka nokta da 6 günlük çalışmalara karşın hiçbir futbolcunun sakatlık yaşamaması. Sakatlık nedeniyle hiçbir futbolcu idmanı yarım bırakmadı. Tabii bunda sezon sonunda Kocaman ve ekibinin futbolculara verdiği çalışma programının uygulanmasının da etkisi var! Futbolcuların bünyesi ağır idmanlara cevap veriyor.

YANAL RÜZGARI ESiYOR
Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Ersun Yanal kısa bir sürede takım üzerinde çok olmlu bir etki oluşturdu... Özellikle idmanlardaki çalışma metodlarıyla Samandıra'da çok eğlenceli bir ortam oluşturan tecrübeli hoca, futbolcularla da hemen kaynaştı.

GEÇ GELECEKLERİN İŞİ ZOR!
Kuyt, Meireles, Bruno Alves ve Moussa Sow yeni sezon hazırlıklarına 11 Temmuz'da katılacaklar. Fakat bu futbolcular takım arkadaşlarından biraz geride olacaklar ve farkı kapatmaya çalışacaklar. Tüm futbolcuların istekli ve arzulu olmaları ise kampa geç katılacak olanların işlerinin zannedilenden daha zor olacağını gösteriyor.

KOORDİNASYON ÇALIŞTILAR
Teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde dün sabah basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda, futbolcuların ilk 40 dakikalık bölümde ritim ve koordinasyon uzmanı Ebru Yıldırım ile dikkat ve çevre kontrolünü geliştirici çalışmalar yaptıkları bildirildi. Antrenman dayanıklılık koşularıyla sona erdi. Akşam idmanı ise kondisyon ağırlıklıydı.

GÖKHAN GÖNÜL DOKTOR KONTROLÜNDE ÇALIŞIYOR
Geçtiğimiz sezon biter bitmez omuzundan ve kasığından ameliyat olan Gökhan Gönül henüz takım ile birlikte çalışmalara katılmıyor. Milli futbolcunun doktor kontrolünde rehabilitasyon çalışmaları yaptığı bildirildi. Sezon başı kampını kaçırması beklenen Gökhan Gönül'ün ligin 4. ya da 5. haftasında hazır olabileceği tahmin ediliyor.