Gençlerden harika start

U-20 Milli Takımımız, Dünya Şampiyonası'na galibiyetle başladı. C Grubu'ndaki ilk maçında Trabzon'da El Salvador'u 3-0 yendi. Millilerimizin gollerini Cenk (2) ve Salih kaydetti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Haziran 2013 Güncelleme 23 Haziran 2013, 01:01
Gençlerden harika start

İÇİNDEKİLER

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası C Grubu'ndaki ilk maçında Türkiye, El Salvador'u 3-0 yendi. Karşılaşmaya iyi başlayarak pozisyonlar üreten Türkiye, 9. dakikada golü buldu. Bu dakikada Cenk Şahin'in yerden ortasında ceza alanı içinde uygun durumdaki Salih Uçan, düzgün bir vuruşla topu kaleci Morales'in sağından filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. 20. dakikada İbrahim rakibinin müdahalesi ile yerde kaldı ama maçın hakemi penaltı noktasın göstermedi. İlk yarı bu sonuçla bitti. İkinci yarıya da hızlı başlayan Türkiye, 46. dakikada Salih Uçan'ın pasında, sağ çaprazda kaleci Morales'i çalımlayan Cenk Şahin'in topu filelere göndermesiyle karşılaşmada skor 2-0 oldu.

TÜRKİYE GRUBUNDA LİDERLİĞE YÜKSELDİ
64. dakikada Kerim Koyunlu'nun ara pasında sağ çaprazdan ceza alanına girerek kaleci Morales ile karşı karşıya kalan Cenk Şahin, kendisinin ikinci golünü atarak farkı 3'e çıkardı: 3-0. Karşılaşmadan 3-0 galip ayrılan Türkiye, ilk maçlar sonunda liderliği elde etti.

GENÇLERİMİZ PERFORMANSIYLA HERKESE UMUT VERDİ
Karşılaşma boyunca üstün bir futbol ortaya koyan ve rakibine fazla pozisyon şansı vermeyen millerimiz turnuvanın ilerleyen günleri için de umut verdi. Orta sahada Salih Uçan'ın liderliği takım için önemli bir artı oldu. Bu gruptaki ilk maçta Kolombiya ile Avustralya 1-1 berabere kalmıştı.