Beşiktaş aşkıyla adayım

Beşiktaş'ta Fikret Orman'ın karşısına çıkan ilk isim Serdar Adalı oldu. Aynı zamanda TJK Başkanı da olan Adalı, "Beşiktaş aşkı ile başkanlığa aday oluyorum. Sportif başarı en büyük hedefimiz olacaktır" diye konuştu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mayıs 2013 Güncelleme 26 Mayıs 2013, 00:00
Beşiktaş aşkıyla adayım

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş'ta Serdar Adalı başkan adaylığını resmen açıkladı. Siyah- Beyazlı kulübün eski yöneticisi ve TJK Başkanı Adalı, 9 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek olağan seçimli genel kurul toplantısında başkanlığa aday oldu. Serdar Adalı yaptığı yazılı açıklamada kendisine gelen yoğun istekler üzerine aday olmaya karar verdiğini ifade ederek, "Beşiktaş aşkı ile aday olduğumu bilgilerinize sunarım. Başta futbol takımı olmak üzere tüm branşları yeniden canlandırmak için yol haritasını belirledik" diye konuştu. Türk sporunun temel taşı Beşiktaş'ın maddi ve manevi anlamda yeniden yapılandırıp canlandırmak istediklerini öne süren Adalı, "110 yıllık dev çınara daha fazla zarar vermemek için başta sayın Murat Aksu olmak üzere camianın geleceğini önemseyen Beşiktaşlılar ile kulübümüzün içinde bulunduğu şartları ve geleceği ile ilgili endişelerimizi yoğun şekilde irdeleyerek değerlendirdik. Gereken başarıları elde etmek için yol haritasını belirledik" ifadesini kullandı.

MALİ SIKINTIYI ORTADAN KALDIRACAĞIZ
Beşiktaş'ın güçlenmesi ve geçmiş dönemde olduğu gibi sportif başarısından söz ettirmesi için en kritik noktanın mali sıkıntının ortadan kaldırılması olduğunu vurgulayan Adalı, "Bu önemli hedef de dünyanın başarılı kulüplerinde olduğu gibi yönetimin profesyonelleşmesi, şeffaf, denetlenebilir ve sürdürülebilir bir yapı oluşturmasıyla gerçekleştirilecektir" diye konuştu.

SPORTİF REKABETTE EN ÖNE GEÇMELİYİZ
Siyah-Beyazlı kulübü sağlam bir mali yapıya kavuşturmak istediklerinin altını çizen Adalı, "Sportif rekabette en öne geçmek başlıca hedefimiz olacaktır. Sporumuzun ve futbolumuzun öncüsü olan Beşiktaş'ın başkanlığına Beşiktaş aşkı ile aday olduğumu bilgilerinize sunuyorum. Beşiktaşımızın geleceği adına tüm Beşiktaşlılar'ın hak ettiği yarınlar için hayırlı olsun" dedi.

MURAT AKSU 2. BAŞKAN OLACAK
Serdar Adalı başkan seçildiği takdirde Murat Aksu'yu 2. başkan yapacak. Adalı'nın listesinde Nevzat Demir, Hüsnü Güreli, Mübariz Mansimov, İzzet Özilhan gibi etkili isimler var.

Serdar Adalı'nın listesindeki isimler giderek netleşmeye başladı. Adalı seçildiği takdirde Murat Aksu'nun 2. Başkan olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Adalı'nın listesindeki diğer isimler ise camianın önde gelenlerinden oluşuyor. Bunlar arasında Nevzat Demir, Hüsnü Güreli, Mübariz Mansimov, İzzet Özilhan, Levent Erdoğan, Haşmet Bedii Kürüm de bulunuyor.

SEBA'DAN DESTEK İSTEDİ
Serdar Adalı'nın onursal başkan Süleyman Seba ile bir görüşme yaparak kongre için de destek istediği öğrenildi.

DENİZLİ İLE MASAYA OTURACAK
Kongreyi kazanması durumunda takımın başına Mustafa Denizli'yi getirmeyi planlayan Serdar Adalı'nın Çaykur Rizespor'dan ayrılan tecrübeli teknik adamla önümüzdeki hafta masaya oturacağı öğrenildi. Adalı'nın yapacağı bu görüşmede Murat Aksu'nun da yer alması bekleniyor.

ALTINSAY HER 2 ADAYIN DA LİSTESİNDE
Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden İbrahim Altınsay'ı hem Fikret Orman'ın hem de Adalı'nın listesinde görmek istediği öğrenildi.

İKNA ÇABASI
2 başkan adayının İbrahim Altınsay'ı ikna etmeye çalıştığı belirlendi. Ancak Altınsay'ın da başkanlığa aday olmayı düşündüğü bu nedenle gelen 2 teklife şimdilik pek sıcak bakmadığı gelen bilgiler arasında.