Sol kanattan Mertens geliyor

PSV'de 62 maçta 37 gole imza atan Dries Mertens'in Hooijdonk'a danışarak Fenerbahçe'den bilgi aldığı öğrenildi. Sol kanat dışında sağda ve forvet arkası da oynayabilen 26 yaşındaki yıldız için Fenerbahçe, PSV ile görüşmelere başladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Mayıs 2013 Güncelleme 20 Mayıs 2013, 02:23
Sol kanattan Mertens geliyor

İÇİNDEKİLER

Yeni sezon öncesinde transfer çalışmalarına başlayan Fenerbahçe, Milos Krasic ve Miroslav Stoch'u takımdan gönderip Mertens'e yönelecek. Hollanda basının verdiği habere göre Fenerbahçe, PSV'de forma giyen Dries Mertens'e bir teklif götürdü. Verilen haberde, Mertens'in Pierre Van Hooijdonk'tan da bilgi aldığı ifade edildi. Habere göre Fenerbahçe, bu oyuncu için 8.5 milyon Euro teklif etti. Bonservis bedeli 13 milyon Euro olan 26 yaşındaki futbolcu için sarı-lacivertli kulüp Stoch artı para teklifinde bulundu.. Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman bu oyuncuyu ısrarla istiyor. Çünkü Alex gittiğinden bu yana yaratıcı ve istatistik üreten futbolcu sıkıntısı çeken, rakip kaleye yaklaşmakta bile zorlanan Kanarya'nın ilacını Belçikalı yıldız olarak görüyor tecrübeli teknik adam..

BELÇİKA MİLLİ TAKIMI'NDA DİREKT OYNUYOR
Belçika Milli Takımı'nda da oynayan yıldız için en ciddi alıcı şu an için Fenerbahçe. Asıl mevkii sol kanat olan Mertens, sağ kanat ve forvet arkasında da oynuyor. 2011-12'in başında Utrecht'ten 8.5 milyon euroya PSV'ye gelen oyuncu da artık Hollanda'dan dışarı çıkmak istiyor. Stoch'un da eski bir Twenteli oluşu ve Hollanda Ligi'ni tanıması, takası güçlendiriyor.

FENERBAHÇE RAKAMI DÜŞÜRMEYE ÇALIŞACAK
Bunların dışında Mertens'ten sol kanat dışında da yararlanılabilir. Sağda ve forvet arkasında da oynayabileyen Belçikalı futbolcu, takımın ofans gücüne ciddi katkı yapabilecek nitelikte bir oyuncu. PSV'nin Stoch takasını kabul etmemesi durumunda ise Mertens için ayrılacak paranın yükseleceği ifade ediliyor. Bu durumda Fenerbahçe 13 milyon Euro olan bonservis bedelini 10-11 milyona çekmeye çalışacak.

STİLİ SAVUNMAYA TERS GELİYOR
Mertens, sol kanattan ceza sahasına driplingle girme özelliklerine sahip. Belçikalı futbolcu sağ ayaklı şut özelliğine de sahip olduğu için adamını eksilttiğinde çok tehlikeli oluyor ve bu şekilde çok gol atıyor.