Ultra açılım!

UltrAslan Grubu, "Eğer Kadıköy'e şampiyon olarak gelirsek F.Bahçe bizi alkışlasın. Biz de söz veriyoruz, Fenerbahçe Avrupa Ligi'nde finale kalırsa Amsterdam'da onları destekleyeceğiz" dedi... Sosyal medyada bu öneri çok büyük yankı buldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Nisan 2013 Güncelleme 24 Nisan 2013, 02:19
Ultra açılım!

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'ın kazandığı, Fenerbahçe'nin kaybettiği haftada Türkiye tarihi bir fırsatı yakaladı. Yıllardır süren futbol kavgası ve özellikle de Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinin tribün kavgasına varan 'çirkin yüzü' nihayet son bulabilir. Sarı-Kırmızılı tribünlerin bir numaralı taraftar oluşumu UltrAslan büyük bir söz verdi! UltrAslan'ın yeni seçilen başkanı Veysel Giley, yaptığı açıklamada "Eğer Kadıköy'e şampiyon olarak gidersek ve takımımız alkışlanırsa, biz de söz veriyoruz, Fenerbahçe'yi Avrupa Ligi'nde finale kalması durumunda Amsterdam'da UltrAslan olarak destekleyeceğiz. Biz bir futbol ailesiyiz. Bu kavgaya gerek yok. Fenerbahçe Amsterdam'a göğsünde Ay- Yıldız ile gidecek. Kol kola Fenerbahçe için tezahürat yapar, kupayı kazanırsa mutluluk gözyaşları dökeriz. Başarıyı sitemizden duyurur, tebrik mesajımızı oradan da dünyaya veririz" ifadesini kullandı. Bu söz büyük yankı uyandırdı.

HEM FENER KABUL EDECEK HEM DE ASLAN GARANTİLEYECEK
Ultraslan Başkanı Veysel Giley'in bu önerisinin gerçekleşmesi için 2 şart var. İlki Fenerbahçe cephesinin bu öneriyi kabul etmesi. İkincisi ise Süper Lig'in 33. haftasına kadar lider Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki puan farkının en az 7 olması gerekiyor. Fark 6 puan bile olsa matematiksel olarak şampiyonluk gerçekleşmediği için Fenerbahçeli futbolcuların, Galatasaraylı futbolcuları alkışlaması söz konusu olmayacak.

DÜNYADA ÖRNEĞİ ÇOK!
İngiltere'de Chelsea şampiyon olduğunda M.United'lı futbolcular, M.United şampiyon olduğunda da Chelsea'li futbolcular rakiplerini alkışlamışlardı. Türkiye'de ise henüz böyle bir örnek yok. Eğer Ultraslan'ın teklifi kabul görürse Saracoğlu'nda bir ilk yaşanacak.

TWİTTER NOTLARI
İşte size tarihi fırsat. Kadıköy'de dostluk kazansın. İki büyük kulüp daha da yaklaşsın. Düşünce çok güzel...
İki dev kulübün Saracoğlu'ndaki bu tavrı dünyaya da örnek olur. Mükemmel fikir. Helal olsun.
F.Bahçe ve G.Saray'ın birbirini alkışlayacak olması ihtimali gerçekten müthiş
Futbolda kardeşlik vurgusu. Buna gerçekten ihtiacımız var. Kardeşlik kazansın.