Kafa karıştıran 2 madde

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mayıs 2012 Güncelleme 01 Mayıs 2012, 02:55
Kafa karıştıran 2 madde

İÇİNDEKİLER

TFF Başkanı Demirören'in basın toplantısı başlarken TFF internet sitesinde iki önemli talimat değişikliği yayınlandı. Bunlardan ilki 'Müsabaka sonucunu etkileme' başlıklı 58. maddeydi. Ayrıca Futbol Disiplin Talimatı'na 'Yaptırımın ertelenmesi' başlıklı 105. madde eklendi.

1- EN ÇOK 5 YIL SÜREYLE ERTELENEBİLİR
Söz konusu madde, "Disiplin yaptırımları ertelenebilir. Uyarı, kınama ve hak mahrumiyeti. Yaptırımın uygulanması en az 1 en çok 5 yıl süreyle ertelenebilir. Erteleme süresinde ihlal tekrar edilirse hem eski ceza hem yeni ceza uygulanır" dendi.

2- AĞIR İHLAL TARTIŞMASI
TFF' nin değiştirdiği 58. maddede ağır ihlalin neye göre verileceği tartışma konusu yarattı. Ağır ihlal gerektirecek durumların neler olduğu net olarak ortaya konmadı. Şikenin bahis içerikli yapılması ağır ihmal sayılıyor. Ancak bu göreceli bir durum olarak nitelendirildi. Bunun bir kriteri var mı sorularını gündeme getirdi. Ağır ihlal hallerinde kulübe en az 12 puan indirme cezası verilecek. Teşebbüs halinde ilgili kişilere 1 yıldan 3 yıla kadar müsabakadan men cezası verilebilecek.