6 patlar Fener

Kasımpaşa'yı '6' golle parçalayan Fenerbahçe, 1996-97 sezonundan bu yana en yüksek gol ortalamasına ulaştı. Ligde 6 maçta 17 gol atan Sarı-Lacivertli ekip, 14 yıl önce aynı haftada rakip filelere 18 gol göndermişti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Eylül 2010 Güncelleme 29 Eylül 2010, 14:37
6 patlar Fener

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe istediği puanları toplayamıyor ama rakip kalelere gol olup yağıyor. Dün gece Ali Sami Yen Stadı'nda Kasımpaşaspor'u 6-2 ile geçen Sarı-Lacivertli ekip geride kalan 6 haftada 89 puan kaybı yaşamasına rağmen 17 golle ligin en çok gol atan takımı durumunda. Fenerbahçe'nin ardından ligin en çok gol atan takımı olan Trabzonspor'un gol sayısı ise 12.

SADECE KAYSERİ'Yİ BOŞ GEÇTİLER
Fenerbahçe ligin ilk haftasında Antalyaspor'a 4, daha sonra sırasıyla Trabzonspor'a 2 ve yine Manisaspor'a 4 gol atmıştı. 2-0 yenildiği Kayserispor maçında ilk kez golle tanışamayan Sarı-Lacivertliler geçtiğimiz hafta da Beşiktaş ile 1-1 berabere kalmıştı. Dün geceyi ise 6 golle kapatarak ilerleyen haftalar için rakiplerine ciddi bir gözdağı vermeyi başardılar.

14 YIL ÖNCEYE GİTTİLER
Fenerbahçe'nin bu performansı 16 sezon öncesini hatırlattı. Brezilyalı teknik direktör Lazaroni yönetiminde 1996/97 sezonuna başlayan Sarı-Lacivertli ekip o sezon 6 hafta tamamlandığında 18 golü rakip filelere göndermişti. Sezon başında Christoph Daum'un yerine Fenerbahçe'nin başına geçen teknik direktör Aykut Kocaman, ilk demecinde oyunu daha ilerde kabul eden, daha çabuk oynayan ve golü düşünen bir takım oluşturmaya çalışacağının sinyallerini vermişti.

SAVUNMA DA OTURURSA!
Fenerbahçe, yıllardır uyguladığı futbol anlayışını terkederken sıkıntılar yaşasa da savunmadaki bazı zaaflar atlatıldığında bu sezon lige damgasını vurabileceğinin sinyallerini dünkü Kasımpaşa maçında gösterdi.