CHP para avında

CHP, vekil seçilmesi garanti adaylardan 60 bin TL aldı. Bu para yetmeyince, Ataşehir ve Beşiktaş gibi CHP'li belediyelerden bağış talep edildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Eylül 2015 Güncelleme 24 Eylül 2015, 00:55
CHP para avında

İÇİNDEKİLER

TAKVİM'in CHP'de milletvekili olması garanti gözü ile bakılan adaylardan istenilen 60 bin lira para haberi ortalığı karıştırdı. Açık açık isimlerini söyleyemeyen ve seslerini yükseltemeyen CHP'li vekiller sessiz bir şekilde isyan ediyor. Özelikle ikili görüşmelerde, bir çok CHP'li milletvekilinin 3 grup başkanvekili ile tek tek aranarak istedikleri 60 bin lira para konusundaki sıkıntıları dile getirdikleri öğrenildi.

CHP'LİLERİN TARAN İSYANI
CHP'li vekillerin sessiz isyanının partide giderek büyüdüğü ve seçimlerden sonra bunun açık açık dile getirileceği belirtildi. CHP'li vekillerin ve adayların, bir diğer rahatsız oldukları konuda kasada 7 Haziran seçimleri öncesi bulunan yaklaşık 100 milyon lira paranın nereye gittiğinin bilinmemesi. İddialara göre, CHP'nin kasasındaki hazineden ve nakit yardımlardan gelen on milyonlarca lira para, Ali Taran'a reklam karşılığı verildi. CHP'li vekil ile adaylar, bu paranın nereye ve kimlerin cebine karşılığı gittiğinin araştırılmasını istedi. CHP'de reklamcı Ali Taran'a verilen paralar ile, kasanın boşalmasından sonra, 1 Kasım seçimlerinde hiçbir reklam yaptırılamayacağı ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu'nun bu uygulamasını eleştiren CHP'li vekillerin, "Paralar suyunu çekince reklamcı Ali Taran gitti. Kılıçdaroğlu'da bu reklam açığını kapatmak için, ünlü şair Cahit Sıtkı Tarancı'nın şiirinden medet umuyor" dedi. Bu arada CHP'de yeni para kaynağı belediyeler oldu. CHP'li belediyelerden genel merkeze bağış olarak seçim çalışmalarında kullanılmak üzere para talep edildi. İddialara göre Ataşehir Belediyesi'nden 2 milyon lira para istendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, maddi imkansızlık nedeniyle her partiliden para istedi. Özellikle belediyelerden yüklü miktarda para isteyen Kılıçdaroğlu'na tepkiler geldi.

BAĞIŞÇILAR!
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın, daha önce genel merkeze yüklü miktarda bağış yaptığı belirtildi.