CHP'de haraç skandalı

CHP, 1 Kasım'da seçilmesi garanti olan yerlerde aday olanlardan 60 bin TL haraç istedi... Deniz Baykal başta olmak üzere birçok vekil adayı, isyan etse de talep edilen rüşveti CHP'ye gönderdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Eylül 2015 Güncelleme 23 Eylül 2015, 01:50
CHP’de haraç skandalı

İÇİNDEKİLER

TAKVİM, CHP'deki bir skandalı daha ortaya çıkardı... Türkiye Cumhuriyeti'nin en eski partisi olan ama çok partili sisteme geçtikten sonra darbeler dışında tek başına iktidar olamayan CHP, yine skandal bir uygulamanın merkezi oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun onayıyla seçilmesi garanti olan yerlerdeki milletvekillerinden 60 bin TL haraç alınması kararlaştırıldı. CHP Genel Merkezi'nden bu konuda telefon alan vekiller, "Kamera şakası mı bu" dedi.

3 GÖREVLİ SEÇİLDİ

Genel Merkez, "Hayır. Seçilmeniz garanti ve 60 bin TL'yi 22 Eylül saat 17.00'ye kadar yatıracaksınız" açıklaması yaptı. Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara ile Manisa gibi büyük şehirlerde seçilmesi garanti olan milletvekilleri CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel (Manisa) Engin Altay (İstanbul) ve Levent Gök (Ankara) olmak üzere 3 gruba ayrıldı. CHP'li milletvekilerini 3 gruba ayıran Grup Başkanvekilleri, dün son olarak milletvekillerini aradı ve ilgili banka hesabına 60 bin lira yatırmasını emretti.

ELDEN DE OLABİLİR
CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, aradığı milletvekillerinden tepki görünce, "Ben aracıyım bana kızma. Genel Başkanın emri. 22 Eylül son tarihti. Ancak genel başkanımız Bayram sonrasına kadar süreyi uzattı. Elden de bu parayı teslim edebilirsiniz" demek zorunda kaldı.

KREDİ ÇEKECEK
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal da, 60 bin TL'yi yatıran adaylardan biri olarak dikkat çekti. Baykal'ın Genel merkez'e tepki gösterdiği iddia edildi. CHP Ankara 2.Bölge 1. Sıra Milletvekili adayı Şenal Sarıhan ise bayram sonrası kredi çekmek için bankaya başvuracağını açıkladı.

ADAYLARIN YERİ DEĞİŞTİRİLDİ
7 Haziran seçimlerinde Uşak'tan 1'inci sıra adayı Özkan Yalım'ı Meclis'e gönderen CHP Genel Merkezi, 1 Kasım Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesi aday sıralamasında değişiklik yaptı. Uşak 2. Sıra Milletvekili Adayı olan İsmet Akın'ın yeri bir basamak kaydırılarak yerine Ali Erdoğan getirildi. Akın da tepki olarak adaylıktan çekildi.

Kılıçdaroğlu'nun talebiyle toplanan paranın nerede kullanılacağı ise açıklanmadı. Olayı öğrenen CHP üyeleri de, "Bu parti iktidar olursa, vatandaşların işi çok zor. 60 bin veren milletvekili, bunu 6 millyon dolar olarak geri alır" dedi.

Mevlüt YÜKSEL