CHP Sarıgül'e geçti

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, makamına kadar gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin ve İstanbul İl Başkanı Salıcı'yı kırmadı; CHP'ye geçmeyi kabul etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Kasım 2013 Güncelleme 01 Kasım 2013, 00:00
CHP Sarıgül’e geçti

İÇİNDEKİLER

Aylardır CHP'ye başvurup başvurmayacağı tartışılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül için ilk somut adım dün atıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Şişli Belediyesi binasına giderek Sarıgül'ü ziyaret etti. Keskin ve Salıcı, Sarıgül tarafından çiçeklerle karşılandı. Keskin ve beraberindekiler Sarıgül'ün makam odasında bir süre baş başa görüşme yaptı.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Çıkışta gazetecilere konuşan Adnan Keskin, "Yıldız gibi parlayan Sarıgül'ün yuvasına, CHP'ye dönme kararını kutluyoruz. Hoşgeldin Sarıgül. Bugün burada olanlar tarihe tanıklık ediyor" dedi. Keskin'in, bu sözlerinin ardından Sarıgül'ün gözyaşlarını tutamadığı görüldü. "Omuz omuza" şarkısıyla, sarı fularlı kadınlar ile sarı kravat takan erkekler tarafından karşılanan Keskin ve İl Başkanı Salıcı, gördüğü ilgiden memnun kaldı. Sarıgül'ün başvurusu pazar günü yapılacak Parti Meclisi'nde gizli oylamayla netlik kazanacak.

KILIÇDAROĞLU'NU BEKLİYOR
Mustafa Sarıgül, üyeliğinin önündeki engelin kalkması durumunda 9 Kasım'da kalabalık bir partili grubuyla yıllar sonra genel merkeze giderek, parti rozetini takacak. Sarıgül, 16 Kasım'da açılışı yapılacak yeni il binası için İstanbul'a gelecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu büyük bir partili grubuyla karşılayacak. Adnan Keskin ve Oğuz Kaan Salıcı ile görüşmesi sonrası belediye binası önünde konuşan Sarıgül, "Hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden, genel başkanımızla birlikte yurttaşlarımızın yüzde yüzünü kucaklayacağız" dedi. İstanbul'da kin, nefret döneminin biteceğini söyleyen Sarıgül, şöyle devam etti: "Bu güzel şehirde önümüzdeki dönemlerde demokrasi dönemi başlayacaktır. 1974 yılından bu yana tanıdığım Adnan Keskin'e yurttaşlarım adına teşekkür ediyorum."

'DAVETİ YAPAN ÖNEMLİ DEĞİL'
İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ise, şunları söyledi: "Bugün Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye katılma günüdür. Bizler kimin kimi davet ettiğiyle ilgilenen siyasiler değiliz. Hem İstanbul'da hem de Türkiye'de iktidara yürümek umuduyla yola çıkıyoruz..."

Erhan ÖZTÜRK