Amcaoğlu bombası

CHP'li vekilleri Esed'e götüren kişilerin Reyhanlı saldırısını düzenlediği iddiası, partiyi karıştırmaya devam etti. Ziyaret için bombacılarla bağlantıyı, CHP'li Refik Eryılmaz'ın amcaoğlunun kurduğu ileri sürüldü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mayıs 2013 Güncelleme 29 Mayıs 2013, 01:59
Amcaoğlu bombası

İÇİNDEKİLER

Başbakan Erdoğan'ın grup konuşmasında vurguladığı Reyhanlı saldırısının CHP bağlantısı, partide krize yol açtı. CHP'li milletvekillerini Suriye'ye götüren ekiple bağlantı kuran kişinin, CHP'li Refik Eryılmaz'ın amcaoğlu Mecit Eryılmaz olduğu ortaya çıktı. Başbakan'ın grup konuşmasını izledikten sonra Hatay milletvekillerini acil toplantıya çağıran CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın bahsettiği fotoğrafla ilgili "Bu kişi ile ilgili söylenenler doğru mu?" diye sordu. Milletvekilleri de bu bilgiyi doğrulayınca Kılıçdaroğlu, "Bu bilgiler bana niye daha önce verilmiyor" diyerek tepki gösterdi.

KILIÇDAROĞLU KIZDI
Kılıçdaroğlu'nun ikinci sorusu ise Başbakan Erdoğan'ın bahsettiği ve kısa zamanda somut verilerinin ortaya çıkacağını vurguladığı "bağlantı sağlayan kişi"nin kim olduğuydu. Kılıçdaroğlu'nun, CHP heyetini Suriye'ye götüren ekiple bağlantının nasıl kurulduğu sorusuna Hatay Milletvekili Eryılmaz, "Amcamın oğlu" yanıtını verdi. Bu yanıt karşısında siniri iyice artan Kılıçdaroğlu, "Niye amcanın oğlunu bu işlere karıştırıyorsun?" diye sordu.

CHP'YE KAPATMA DAVASI AÇILIR MI?
CHP'li hukukçular, CHP'nin bir başka ülkenin istihbarat örgütü ile bağlantısının ortaya konulması durumunda bunun parti kapatma davası açılmasını gerekçe oluşturabileceği iddiasını kulislerde dile getirdi.

ŞERİFE GÜZEL