Mermili mesaj!

Diyarbakır'da gazetecilerle sohbet ederken arkasına Kalaşnikof mermisi bırakılan BDP Eşbaşkanı Demirtaş, 'Bizi korkutamazlar' dedi... Ancak o merminin bir gazeteciye ait olduğu anlaşıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Haziran 2012 Güncelleme 02 Haziran 2012, 03:58
Mermili mesaj!

İÇİNDEKİLER

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi Kültür Merkezi'nin teras katında gazetecilere açıklama yaparken, arkasında yere bırakılmış bir Kalaşnikof fişeği bulundu. Bunun üzerine Demirtaş, "Yanlış kişileri yanlış yöntemlerle tehdit ediyorlar. Gerçekten de bunlardan korkmuş olsaydık, herhalde bu siyasetin içerisinde olmazdık. Bu zavalılık ve acizliktir. Şu anda vatan millet savaşı yoktur. Ne bu vatanı bölmek isteyen var, ne de Türk milletine düşman olan var. Kürt halkı insanca yaşamak istiyor. Bunların anne ve babalarının artık bunu görmesi gerekir. Evlatlarını savaşa gönderenlerin artık bunu sorgulaması ve hesabını sorması gerekiyor. Ortada bir düşman yoktur, insan olarak yaşamak isteyen bir halk vardır. Çocuklarını savaşa gönderenlere sesleniyorum. İsyan edin ve savaşı ve akan kanı birlikte durduralım" dedi.

TEHDİT YOK
Olaydan birkaç saat sonra bir açıklama yapan BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, merminin tehdit amacıyla bırakılmadığını, bir gazetecinin cebinden düştüğünü söyledi.

CEBİNDEN DÜŞMÜŞTÜR
Sosyal medya, yaşanan bu olayı BDP'nin kurgusu olarak değerlendirdi. İşte o yorumlardan bazıları:
* Kalaşnikof mermileri, onların oyuncakları.
* O mermiyi cebinden düşürmüştür.
* Daha dikkatli olmalı, çünkü kimse inanmıyor.
* Kalaşnikof sizi mutlu eden bir hediyedir.
* Kalaşnikof mermisi bizim için tehdittir, ancak sizin için asla tehdit olamaz.
* Merminin yollandığı yer Kandil'dir.
* Partinizin logosunda kullanın diye gönderdiler.
* BDP Çadır Tiyatrosu'nun son gösterisi.