Kanunu okuyun

Başbakan Erdoğan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın MİT Müsteşarı Fidan'la birlikte 5 MİT'çiyi ifadeye çağırması hakkında konuştu: Önemli bir durum değil. Bununla ilgili kanun açık ve net

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mart 2012 Güncelleme 10 Mart 2012, 02:10
Kanunu okuyun

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını Süleymaniye Camii'nde kıldı. Cami çıkışında yürüyerek 500 metre mesafedeki Ensar Vakfı'na giden Erdoğan, burada görüşmelerde bulundu. Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da aralarında olduğu 5 MİT görevlisinin ifadeye çağırmak için Başbakanlık'tan izin talebinin sorulması üzerine, "O çok önemli değil. Onunla ilgili kanun çıktı. Kanunu okursanız, orada her şey açık ve net" dedi. Getirilmesi planlanan 4-4-4 Eğitim Sistemi ile ilgili soruları da yanıtlayan Erdoğan şöyle konuştu:

'İYİ BAKSINLAR'
"Ben daha önce görüşlerini aldım zaten. Ve biliyorsunuz bu konuda görüş beyan edenler hiçbir hazırlık yapmamışlar. Biliyorsunuz Nimet Hanım'ın zamanında bir eğitim şurası yapıldı. Bu eğitim şurasında kimler konuştu, kimler söz aldı. Bunların hepsi belli. Şuranın sonuç bildirgesi de belli. Herhalde bu ülkede sadece 4-4-4'ün aleyhinde konuşanlar kadar lehinde konuşanlar da var. Şu anda bu konuda çalışmaları sürdürenler de az çok mürekkep yalamış insanlar. Bu işleri az çok bilirler. Ve 60 ay meselesini sürekli gündeme getirenler dünyayı iyi bir incelesinler. Çocuk kaç aydan itibaren alıcıdır. Buna bir baksınlar. Ve okul öncesi eğitimi ne zaman başlatıyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu ile bugüne kadar zaten hiçbir konuda uzlaşı sağlanamadı. Biz akşamdan sabaha değişen biri ile neyi konuşacağız."

TALEP OSLO İÇİN
İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin Başbakanlık'a gönderdiği yazı, Hakan Fidan'ın neyle suçlandığına ilişkin tartışmalara son noktayı koydu. Hakan Fidan, eski Müsteşar Emre Taner, eski Müsteşar yardımcısı Afet Güneş, Oslo görüşmeleri nedeniyle ifadeye davet edildi.

* Erdoğan'a, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın eşlik etti.


MESUT ER