Başbakan işbaşı yaptı

12 gündür Kısıklı'daki evindeki dinlenen Başbakan Erdoğan, işbaşı yaptı. Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'ne giden Erdoğan, bazı görüşmeler yaptı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Aralık 2011 Güncelleme 11 Aralık 2011, 01:52
Başbakan işbaşı yaptı

İÇİNDEKİLER

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 26 Kasım tarihinde sindirim sistemi ameliyatı geçiren ve 29 Kasım'da taburcu olan Başbakan Tayyip Erdoğan, dün ilk kez evinden çıktı. Kısıklı'daki evinden dün 11.15'te kızı Sümeyye Erdoğan'la birlikte çıkan Başbakan Erdoğan, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'ne gitti.

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ
1 saat 50 dakika Dolmabahçe'de kalan Başbakan Erdoğan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'la bir araya geldi. Görüşmenin ardından yine kızıyla birlikte Başbakanlık Ofisi'nden ayrılan Erdoğan, 13.20'de Kısıklı'daki evine döndü.

VATANDAŞLAR ALKIŞLADI
Başbakan Tayyip Erdoğan, evine girişi sırasında, sokağın girişindeki deftere geçmiş olsun mesajı yazan vatandaşlara el salladı. Başbakan'ın sağlığına kavuşması nedeniyle büyük mutluluk yaşayan vatandaşlar da Erdoğan'a 'alkışlarla' yanıt verdi.

OFİSTE 2 SAAT KALDI
Başbakan Erdoğan bir süredir evinde dinleniyor görünse de, pek istirahat fırsatı bulamadı. Başta ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden olmak üzere, birçok önemli görüşmeyi Kısıklı'daki konutunda yapmıştı.

ERDOĞAN İSTEDİ ÇALIŞMA BAŞLADI
Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla Atatürk'ün Makedonya'da yok olmaya yüz tutmuş babaocağı yeniden inşa edilecek. Başbakan Erdoğan, Makedonya gezisinde Ali Rıza Efendi'nin evinin yıkılmış olduğunu öğrenince "Ataevini yeniden yapın, müze haline getirin" talimatını vermişti. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ihmal edilen ve sadece temelleri kalan köy evini aslına uygun olarak yeniden inşa etmek için kolları sıvadı. TİKA Başkanı Serdar Çam, projeyle bizzat ilgilenecek.

Hasan AY