Son uyarı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mesud Barzani'yi İstanbul'da ağırladı ve terör konusunda net konuştu: Ya bize tam destek vereceksiniz ya da PKK'yı biz bitireceğiz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Kasım 2011 Güncelleme 06 Kasım 2011, 01:38
Son uyarı

İÇİNDEKİLER

Almanya, ardından G-20 Zirvesi için Fransa'nın Cannes kentine geçen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'a döndü ve Irak Bölgesel Yönetim Başkanı Mesud Barzani ile görüştü... Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde dün gerçekleşen görüşme, 2 saat 30 dakika sürdü. Başbakan Erdoğan'ın Barzani'ye, "PKK bitecek. Bu konuda sizden destek bekliyoruz. Bu dost olduğunuzu gösterecektir. Aksi takdirde Türkiye olarak terörün kökünü tek başımıza kazıyacağız" dediği öğrenildi.

TÜRK-KÜRT KARDEŞLİĞİ
Mesut Barzani'nin ise, "Görüşlerimizde çok sıcak bir ortam vardı. Aynı düşünceleri paylaştık. Sayın Başbakan'ın açılım politikasını ve iyileştirme politikasını destekliyoruz. Böyle bir politika hem Türkiye'ye hem de bölgeye büyük katkı sağlayacaktır. Türk-Kürt kardeşliğini bozmak isteyenlerin oyununa gelmemek gerekiyor. Türkler ve Kürtler'in kaderinin bir olduğuna, birlikte yaşamaları gerektiğine inanıyorum. Bu konuda elimizden geleni yapacağız" şeklinde yanıt verdiği belirtildi. Önceki gün de Başkent Ankara'da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşen Mesut Barzani, resmi temaslarını tamamlayarak dün akşam saatlerinde özel uçakla İstanbul'dan Erbil'e hareket etti.

SEVİNÇ VE KEDER
Başbakan Tayyip Erdoğan bayram mesajında Van'a vurgu yaptı... Erdoğan, "Gönül isterdi ki, bu bayramı daha büyük bir coşkuyla kutlayalım. Ancak bu bayramın bütün yaralarımızı sarmak için bir vesile bir fırsat olduğunu da unutmayalım. Gelin bu mübarek Kurban Bayramı'nda birbirimize daha bir candan sarılalım, birbirimizin yaralarını saralım, imdadına koşalım sevinçte de kederde de bir olduğumuzu gösterelim" çağrısı yaptı.

ANNESİZ İLK BAYRAM
Başbakan Tayyip Erdoğan, annesiz geçireceği ilk bayramın arefesinde Karacaahmet Mezarlığı'daki anne ve babasının kabrini ziyaret etti. Dün öğle saatlerinde Çamlıca'daki evinden ayrılan Erdoğan, 8 Ekim'de defnedilen annesi Tenzile Erdoğan ve babası Ahmet Erdoğan'ın mezarına gitti. Oğlu Bilal ve torunu Ömer Tayyip Erdoğan'ın da eşlik ettiği Erdoğan, burada yaklaşık yarım saat kaldı. Erdoğan daha sonra Dolmabahçe'ye geçti.