Her 10 kadından 8'i bu virüsle karşılaşıyor!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ekim 2010 Güncelleme 28 Ekim 2010, 10:43
Her 10 kadından 8’i bu virüsle karşılaşıyor!

İÇİNDEKİLER

Dünya'da yaklaşık her 10 kişiden 1'inde varolan sinsi ve yaygın HPV'ye karşı nasıl korunacağınızı biliyor musunuz? Aşılanma kampanyasına siz de katılın, HPV'ye karşı önleminizi alın! Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) dünyada yaklaşık her 10 kişiden 1'inde şu anda varolan HPV'ye karşı bir bilinçlendirme kampanyası başlattı. Kadınlarda rahim ağzı kanserinin yanı sıra vajina, vulva kanseri gibi diğer birçok kansere ve genital siğillere neden olan HPV virüsü ile ilgili gençleri bilinçlendirmenin amaçlandığı kampanyaya, bir çok ünlü de destek verdi... TJOD Başkanı Prof. Dr.İsmail Mete İtil, HPV'nin tüm dünyada ölümlere yol açan ikinci kanser türü olan rahim ağzı kanserine de neden olduğunu belirtti.

İki kadından biri bundan ölüyor

Tüm dünyada her gün 650 kadının rahim ağzı kanseri nedeniyle hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. Türkiye'de ise her gün 2 kadın ölüyor...

Aşıyı sigorta gibi düşünün
HPV'nin bulaşması için cinsel ilişkinin gerek değil, deri teması yeterli. HPV'den korunmak için geliştirilen HPV aşısı ile önemli oranda koruma sağlanabildiğini sözlerine ekleyen Prof. Dr. İtil, "HPV'ye karşı aşılanarak rahim ağzı kanserine, vajina/vulva kanserine ve geniltal siğillere karşı korunmak mümkün" dedi.