Ölürüm de cezaevine girmem

İnsan tacirlerinin öldürdüğü Eylem, arkadaşlarına bu sözü söylemiş! Hayat öyküsü filmlere konu olacak genç kadının cenazesi ise ortada kaldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ekim 2017 Güncelleme 22 Ekim 2017, 00:00
Ölürüm de cezaevine girmem

İÇİNDEKİLER

Aydın'ın Didim İlçesi'nde öldürüldükten sonra cesedi yakılan Eylem Gülçin Kanık'ın (37) hikayesi Türkiye'yi ağlattı. Kanık'ın hakkında kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle yurt dışına kaçmaya çalıştığı, yakın çevresine 'Ölürüm de o cezaevine tekrar girmem' dediği ortaya çıktı. Didim'de 4 Ekim'de cesedi yakılmış halde bulunan Eylem, erkek arkadaşının karıştığı kredi kartı dolandırıcılığı olayı nedeniyle 20 ay hapis yattı. Geçtiğimiz aylarda aynı suçtan hakkında 6 yıl kesinleşmiş hapis cezası çıktığını öğrenince de ikinci büyük şoku yaşadı. Tekrar cezaevine girmek istemeyen genç kadın, İstanbul Etiler'de aynı evde kaldığı kız arkadaşının kimliğini kullanarak yurt dışına kaçmaya karar verdi.

SEVGİLİSİ BAŞINI YAKTI
Eylem babasından miras kalan yaklaşık 1 milyon lira parayı Yunanistan'a kaçacağı için 250 bin euro'ya çevirdi. Didim'de buluştuğu insan tacirleri Eylem'i öldürüp, parasını aldı. Olayla ilgili gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı. Eylem'in cenazesi 15 gün boyunca teslim alınmazsa kimsesizler mezarlığına defnedilecek. Eylem'in eski iş arkadaşı, "Erkek arkadaşı kopyaladığı kredi kartlarını 'Bunlar sende kalsın. Sonra alacağım' deyip Eylem'e vermiş. Kartlar Eylem'in cebindeyken polis operasyon yapmış. Eylem'in üzerinde kartlar çıkınca suç ortağı sayılmış. Eski erkek arkadaşı şu an cezaevinde yatıyor. Eylem 20 ay hapis yatıp çıkmış. Mahkemeye gitmeyince hakim gıyabında 6 yıl hapis cezası vermiş. Bana, 'Ölürüm de o cezaevine tekrar girmem' demişti. Keşke cezaevine girseydi de böyle bir olay yaşanmasaydı" dedi.

İKİ KEZ EVLENDİ MUTLU OLAMADI...
Eylem Kanık, 17 yaşında evlendi. Bu evliliken bir çocuğu oldu. Kayınvalidesi ile sorunlar yaşadı. Eşinden ayrıldı. 5 yıl sonra ikinci evliliğini yaptı. Bu evliliğinde de bir çocuğu oldu. Fakat yaşadığı sorunlar nedeniyle ikinci evliliğini de bitirdi. Babasını 2012'de kanserden kaybetti. Annesi ise 4 sene önce 2. evliliğini yaptı.

Ceyhan TORLAK