"Anne sen çok yemek ye hemen büyüsün bacağın"

Mehmet Ali Aşık, evlatlarının gözleri önünde hamile eşine işkence yapıp ateş etti. Şiddet mağduru Çağlar Aşık’ın sol bacağı kesildi. 23 gün sonra annelerini tek bacakla gören çocukların sözleri ise herkesi derinden etkiledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ekim 2017 Güncelleme 17 Ekim 2017, 00:00
Anne sen çok yemek ye hemen büyüsün bacağın

İÇİNDEKİLER

KADINA yönelik şiddet bitmedi. Kadın çığlığına her gün bir yenisi eklendi. Eşinin tüfekle vurması sonucu sol bacağı kesilen 17 haftalık hamile Çağlar Aşık'ın (26) dramı yüreklere işledi. Çağlar Aşık, 9 yıl önce Mehmet Ali Aşık ile evlendi. 3 çocuğu olan genç kadın evliliği boyunca kocasından dayak yedi. 23 Eylül'de dayakçı koca, dördüncü çocuğuna hamile olan eşine sopa ve bıçakla işkence etti. Ardından 3 çocuğunun gözleri önünde pompalı tüfekle karısının sol bacağına ateş etti. Cani koca tutuklanırken, şiddet mağduru Çağlar Aşık ise uzun süren bir tedavi süreci geçirdi. Kocasının vurduğu sol bacağı diz üstünden kesildi. Ameliyat edilen ve psikolojik tedavi gören Çağlar, hastaneden taburcu edildi. Genç kadın, ağabeyinin evine yerleşti. Çağlar, "Burnumda tütüyorlar" dediği çocuklarıyla önceki gün 23 günlük ayrılığın ardından bir araya geldi. 17 haftalık hamile Aşık, geceyi Eser (6), Ecrin (4) ve 10 aylık oğlu Kemal ile hasret gidererek geçirdi. Annelerinin sol bacağının yerinde olmadığını gören çocukların diyalogları ise yürekleri paramparça etti. Çocuklarının "Bacağına ne oldu" sorusuna yanıt veremeyen Aşık, "Evlatlarım bana 'Anne sen çok yemek ye hemen büyüsün bacağın' diyorlar" dedi. Aşık, tek isteğinin kendisine bu acıları yaşatan kocasının en ağır şekilde cezalandırılması ve hapisten çıkmaması olduğunu söyledi.


Çocuklarına kavuştuğu için acılarını unutan şiddet mağduru anne, evlatlarının elini bir an olsun bırakmıyor. Henüz 10 aylık olan minik Kemal ise her şeyden habersiz annesinin yanında uyuyor.


CANİ KOCA MEHMET ALİ AŞIK