Organize İşler

Suç çetesi, 100 bin liralık aracını satışa çıkartan Ömer Şamdan’ı kandırdı. Uyanık hırsız, ‘deneme sürüşü’ bahanesiyle direksiyona geçerek lüks otomobili çaldı. Soygun ise ‘Organize İşler’ filmini hatırlattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Eylül 2017 Güncelleme 15 Eylül 2017, 00:00
Organize İşler

İÇİNDEKİLER

Yılmaz Erdoğan'ın yönettiği "Organize İşler" filmi, Kocaeli'de gerçekleşti. Darıca İlçesi'nde yaşayan Ömer Şamdan, kendisine ait 100 bin TL değerindeki lüks aracını satmak için internette ilan verdi. İlanı gören bir hırsızlık çetesi ise Şamdan'ı arayıp, söz konusu aracı satın almak istediklerini söyledi. Çete, Darıca'ya giderek aracı inceledi. Hırsızlar, yaptıkları incelemenin ardından Şamdan'ı İstanbul Pendik'e çağırarak, otomobili tanıdıkları bir ustaya göstermek istediklerini söyledi.

HIRSIZ KAMERADA
Şamdan, başına geleceklerden habersiz 31 Ağustos'te Pendik'e gitti. Lüks aracını Güzelyalı'da E-5'in kenarında park etti. Şamdan'ın yanına gidip otomobili alacağını söyleyen çete üyesi, aracı denemek istediğini belirtti. Şamdan da buna izin verdi. Şamdan'ın da içinde bulunduğu otomobille bir süre tur alan hırsız, daha sonra geri dönerek aracı incelemeye devam etti. Şamdan ve aracı almak istediğini söyleyen çete üyesi, daha sonra otomobilden indi. Bir süre sonra otomobilden anahtarını Şamdan'dan alan şüpheli, yine direksiyon başına geçti. Ardından "5 dakika sonra geliyorum" diyerek gaza basıp gitti. Bir daha da geri dönmedi. Hırsızın kaçtığı anlar ise güvenlik kameralarınca görüntülendi.

'BORCA BATTIM'
Otomobili gözlerinin önünde çalınan Şamdan, durumu polise haber verdi. Ancak 13 gün geçmesine rağmen aracı çalan hırsızlardan haber gelmedi. Aracı satarak kredi borcunu ödemek istediğini söyleyen Ömer Şamdan, "Bana '5 dakikaya geliyorum' dedi ve yavaşça hareket etmeye başladı. Ben dönüp geleceğini düşündüm ama niyeti başkaymış. Kaçırdı arabayı. Arabayı anahtarıyla birlikte çaldıkları için kasko da ödeme yapmıyor. Şu anda iyice batmış durumdayım" dedi.