Katilden mektup

Çevreci çift cinayetiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Katil Yamuç’un bir mermer ocağı sahibine hitaben yazdığı mektup ortaya çıktı: Bana vaat ettiğiniz 100 bin lirayı ödeyin. Yoksa yakarım

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Mayıs 2017 Güncelleme 24 Mayıs 2017, 00:00
Katilden mektup

İÇİNDEKİLER

Antalya Finike'de Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çifti, taş ocaklarına karşı verdikleri mücadeleyle tanındı. Çevreci çift, 9 Mayıs'ta dağ evlerinde kurşunlandı. Çifte cinayetle ilgili tutuklanan Ali Yamuç, kapatılan bir mermer ocağında görevli 'Çirkin' lakaplı siyah cipli kişiyle cinayetler için 50 bin TL'ye anlaştığını anlattı. Yamuç'u 17 Mayıs'ta açık görüşte ziyaret eden eşi Fatma Yamuç ise 2 gün sonra 'cinayete iştirakten' tutuklandı.

AZMETTİRİCİYE MESAJ
Katil zanlısı Yamuç'un, kendisini cezaevinde ziyaret eden eşi Fatma Yamuç'a bir mektup verdiği ortaya çıktı. Daha önce 'Çirkin' lakaplı kişiyi azmettirici olarak gösteren Ali Yamuç, mektupta bu kez başka bir mermer ocağı sahibini suçladı. Bir mermer ocağı sahibine hitaben yazılı mektupta Ali Yamuç'un cinayetler karşılığı vaat edilen 100 bin TL'yi istediği yazılıydı. Mektupta, "Anlaşıp konuştuğumuz gibi eğer 10 gün içinde 100 bin TL parayı eşime vermezseniz cinayetten en az benim kadar sorumlu olursunuz. Bana vaad ettiğiniz ödemeyi yapın. Yoksa yakarım" ifadeleri yer aldı. Mektup, katil zanlısı Ali Yamuç ya da eşi tarafından yazılıp yazılmadığının tespiti için kriminal incelemeye yollandı.