Kılpayı hayat

Diriliş filminin gerçeği bu kez Artvin’de yaşandı. Köyde mantar toplayan Nafiz Zengin’e ayı saldırdı. Kolundan ve bacağından yaralanan talihsiz adam canını zor kurtardı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Eylül 2016 Güncelleme 26 Eylül 2016, 00:00
Kılpayı hayat

İÇİNDEKİLER

Ünlü aktör Leonardo DiCaprio'ya Oscar kazandıran "Diriliş" filminin gerçeği Artvin'de yaşandı. Şavşat ilçesine bağlı Şen köyündeki ormanlık alanda mantar toplayan Nafiz Zengin'e (68) ayı saldırdı. Bir anda karşısında dev bir ayı gören Zengin, büyük şok yaşadı. Talihsiz adam kaçmaya çalıştığı esnada ayının pençe darbesiyle yere yığıldı. Vahşi hayvan, talihsiz adamın kolunu ve bacaklarını ısırmaya başladı. Canının acısıyla bağıran Zengin'inden korkan ayı, olay yerinden uzaklaştı. Saldırının etkisinden kurtulan Zengin de yürüyerek yakında bulunan köyüne ulaştı. Yakınlarından yardım istedi.

'ÖLECEĞİMİ DÜŞÜNDÜM'
Zengin'i kanlar içinde gören yakınları ise panik yaşadı. Hemen 112 Acil Sağlık ekiplerine haber verildi. Köye giden ekipler yaptıkları ilk müdahalenin ardından Zengin'i hastaneye kaldırdı. Hayati tehlikesi bulunmayan talihsiz adam tedavi altına alındı. Ayının ısırdığı koluna ve bacağına 20 dikiş atıldı. Zengin, yaşadığı korkuyu şu sözlerle anlattı: "Arkadaşlarımızla mantar toplamaya başladık. Sonra aniden üzerime doğru koşan bir ayının geldiğini gördüm. Ayının üzerime atlamasıyla yere düştüm. Pençelerini koluma, bacağıma saplamaya ve ısırmaya başladı. Dişlerini vücuduma geçirdi. Canımın yanmasıyla birlikte avazım çıktığınca bağırdım. Ayı korkmuş olacak ki üzerimden kalkıp hızla ormana doğru kaçmaya başladı. Ayıyla boğuşurken bir an öleceğimi düşündüm"