Hodri meydan

ABD’de boks yapan Ahıska Türkü Buğra ve Alptuğ Öner kardeşler, İsmail Özen’e meydan okudu. Terör örgütüne açıktan destek veren Özen’e seslenen kardeşler “Yüreğin varsa ringe çıkarsın” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Mayıs 2016 Güncelleme 15 Mayıs 2016, 02:13
Hodri meydan

İÇİNDEKİLER

ABD'nin Dayton kentindeki Ahıska Türkü milli boksörler, Almanya'nın Hamburg kentinde bir kulübün düzenlediği turnuvada orta sıklette "Kıtalararası Boks Şampiyonu" ilan edilen İsmail Özen'e maç yapma çağrısında bulunarak meydan okudu. Dünya Boks Konseyi altın kemer ödüllü iki Türk boksör, 25 yaşındaki Buğra Öner ve 26 yaşındaki Alptuğ Öner kardeşler, Almanya'da Gürcü rakibi Ramazi Gogicheshivi'yi üçüncü rauntta nakavtla yenen Tunceli doğumlu Özen'in, maçta yaptığı PKK propagandasına sert tepki gösterdi. Eldivenlerini PYD'ye gönderen Özen'in maça sözde Kürt ulusal marşı ve sözde Kürdistan bayrağı ile çıkmasını ve maçı bir Türk televizyon kanalının canlı yayınlamasını kınayan milli boksörler, "Salonda bölücü terör örgütü sloganları yankılandı. Bir Türk vatandaşı olarak bu olay kanımıza dokunmuştur" dedi.

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN KAZANIRIZ
"PKK yandaşı boksör İsmail Özen'i yüreği yetiyorsa karşımıza çıkmaya davet ediyoruz" diyerek meydan okuyan kardeşler, "Biz Ahıska kökenli boksörler olarak Türk Bayrağını ve Türk'ün gücünü elimizden geldiğince dünyanın her yerinde yaşatmaya çalışıyoruz. Aldığımız galibiyet yine medyada yer bulmasa da olur, önemli olan biz bu PKK yandaşlarına hak ettiği dersi ringde verince varsın medya bizi yine konuşmasın. Nasıl bu PKK yandaşları maçlarını kendilerine armağan ediyorlarsa bizim alacağımız galibiyetin arkasında önce tüm şehitlerimizin ruhları olacak bu galibiyet onlara ulaşacak bizim için en büyük değer de budur" ifadelerini kullandı.



Terör destekçisi boksörü izlemeye Selahattin Demirtaş da gitmişti.

TERÖRİSTSİN DEDİLER KIZ VERMEDİLER
Alman Bild gazetesi, Almanya'nın en zenginlerinden Otto Versand markasının sahibi Michael Otto'nun kızı Janina Otto ile yaklaşık bir yıldan bu yana birlikte olan İsmail Özen'in nişanlarını iptal ettiği belirtti. Alman gazetelerine göre geçtiğimiz hafta boksör Özen boks maçı sonrası kız arkadaşı ile nişanlanacaktı. Ancak nişanın ertelendiği ve baba Michael Otto'nun söz konusu ilişkiye Özen'in terör örgütüne verdiği destek nedeniyle sıcak bakmadığı ileri sürülüyor.



İsmail Özen, kız arkadaşı Janina ile ayrılıyor.