Asil Nadir Türkiye’de

Polly Peck adlı şirketinin batmasının ardından 2012 yılında Londra’da tutuklanarak 10 yıl hapis cezasına çarptırılan ünlü işadamı Nadir, Türkiye’ye iade edildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Nisan 2016 Güncelleme 22 Nisan 2016, 02:27
Asil Nadir Türkiye’de

İÇİNDEKİLER

Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir hakkında, 1990'lı yıllarda İngiltere'nin en büyük şirketlerinden Polly Peck'in iflas etmesinin ardından tutuklama kararı çıkartıldı. Uzun yıllar KKTC'de yaşadıktan sonra 2010 yılında gittiği Londra'da, 29 milyon sterlini zimmetine geçirdiği gerekçesiyle tutuklanarak 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Nadir, dün akşam 22.15'te THY'ye ait uçakla İngiltere'den İstanbul'a getirildi. Nadir, Atatürk Havalimanı'nda polis tarafından gözaltına alındı. İngiliz yasalarına göre, cezasının yarısının tamamlanmasının ardından şartlı tahliye koşullarından yararlanan 75 yaşındaki Asil Nadir'in, yasal işlemler tamamlandıktan sonra Türkiye'den KKTC'ye gönderilmesi bekleniyor.

SEKRETERİYLE EVLENMİŞTİ
Asil Nadir'in KKTC'deki ailesi ise büyük sevinç yaşadı. Nadir'in eniştesi Fehim Nevzat, ünlü iş insanının Türkiye'den KKTC'ye ne zaman döneceğinin belli olmadığını açıkladı. Türkiye ve KKTC'de de büyük yatırımlarda yapan Asil Nadir'in 1962'de evlendiği Ayşegül Tecimer'den 2 oğlu bulunuyor. 1989'da Tecimer'den boşanan Nadir, 2005'te kendisinden 43 yaş küçük Filistinli sekreteri Neriman Nur ile ikinci evliliğini yaptı.


Asil Nadir polis tarafından gözaltına alındı.