Mavi umut!

70 yaşındaki Halit Erdoğan, torunu ile 9 yıl önce mavi kapak toplamaya başladı. Sayı 300 milyona kadar ulaştı. Engelli vatandaşlara umut ışığı olmaya devam eden ikili, 5 tekerlekli sandalyeyi daha teslim aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Şubat 2016 Güncelleme 18 Şubat 2016, 00:00
Mavi umut!

İÇİNDEKİLER

Eskişehir'de 70 yaşındaki Halit Aydoğan ile torunu Melike Sarıtaş'ın başlattıkları bu kampanyaya, mahalle sakinleri de destek veriyor. Yıllardır onlarca engelli vatandaşa umut ışığı olan dede ve torun, son aldıkları yeni 5 tekerlikli sandalyeyi sahiplerine teslim etmeyi bekliyor. Dede ve toruna her geçen gün destek büyürken, kampanyaya katkı sağlamak isteyen vatandaşlar, Sümer mahallesinde bulunan evlerine topladıkları mavi kapak getiriyorlar.

İNSANLIK DERSİ VERDİ
Kış aylarında otomobil ile yaz aylarında ise bisikletle mavi kapak toplamayı sürdüren 70 yaşındaki Halit Aydoğan, şu ana kadar aldığı 81 adet tekerlekli sandalyenin, engelli bireylere umut olmasından büyük mutluluk yaşadığını belirtiyor. ABD'nin nüfusuna yakın bir rakamda mavi kapak toplayan dede ve torun, hayatlarının son anına kadar bu işi yapmaktan vazgeçmeyeceklerini belirtiyor. Herkesin birer engelli adayı olduğunu hatırlatan ikili, vatandaşlara adeta insanlık dersi veriyor.