Usta kalem Medine'de vefat etti

Gazeteci Hasan Karakaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretine eşlik eden heyetteydi. Medine'de kaldığı otelde kalp krizi geçirerek vefat etti. Usta gazetecinin ölmeden önce çekilen son fotoğrafı ise herkesi kahretti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ocak 2016 Güncelleme 01 Ocak 2016, 00:00
Usta kalem Medine’de vefat etti

İÇİNDEKİLER

Türk basını, önemli bir kalemini kaybetti. Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya, Suudi Arabistan'da geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. "Cesur Kalem" olarak tanınan 58 yaşındaki Karakaya, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretini izleyen heyetteydi. Usta gazeteci, önceki gece umre yaptıktan sonra Medine'de kaldığı otele geçti. Karakaya otel lobisinde kalp krizi geçirdi.

ERDOĞAN'DAN TAZİYE TELEFONU
Cumhurbaşkanlığı sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Karakaya, daha sonra Kral Fahd Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak usta yazar, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Karakaya'nın sağlık durumuyla yakından ilgilenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastaneye giderek doktorlardan bilgi aldı. Erdoğan, Karakaya'nın ölümü üzerine, ziyaretini erken bitirerek Türkiye'ye döndü. Erdoğan, Karakaya'nın ölümü üzerine eşi Aysel Karakaya ve Yeni Akit'in sahibi Mustafa Karahasanoğlu ile telefon görüşmesi yaparak taziyelerini iletti. Başbakan Ahmet Davutoğlu da Karakaya'nın ailesine telefonla başsağlığı diledi. Karakaya'nın cenazesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretinde kullandığı özel uçak "TUR" ile dün İstanbul'a getirildi. Cenaze, bugün Fatih Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından İstanbul'da toprağa verilecek.

ELLERİMİZDEN KAYIP GİTTİ
Karakaya'nın son anlarını gazeteci arkadaşları büyük üzüntüyle anlattı. Haber7 Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan, program arasında bir kebapçıya gittiklerini, sağlığının son derece yerinde olduğunu ancak yemek dönüşü Karakaya'nın otel lobisinde kalp krizi geçirdiğini aktardı. Ersoy Dede ise "Umre dönüşü Türk restoranında yemek yedik. Yürüyerek otele gittik. Daha sonra Hasan ağabey fenalaştı. Ellerimizden kayıp gitti" diye ağladı. Karakaya'nın Medine'deki son anlarında yanında olan Takvim gazetesi yazarı Ekrem Kızıltaş ise şunları söyledi: "Son namazını Mescid-i Nebevi'de kılmıştı. Sabaha kadar umre yaptık. O gün yorucu bir gündü. Medine'de bir araya geldik. Otele yürürken fenalaştığını söyledi. Otel lobisinde kalp krizi geçirdi. Hastaneye gittiğimizde vefat ettiğini öğrendik."

CESUR YAZAR
Edine'de kalbine yenilen Yeni Akit Gazetesi Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya'nın daha önce by-pass ameliyatı geçirdiği öğrenildi. 1957 yılında Manisa'da dünyaya gelen usta yazar, "cesur kalem" olarak hafızalara kazınmıştı. Karakaya, 28 Şubat ve 17-25 Aralık darbe sürecinde yazdığı yazılarla, demokrasiden yana tavır almış, darbecilere karşı durmuştu. 8 yıl Milli Gazete'de, 9 yıl Türkiye Gazetesi'nde çalışmıştı. 1993'ten bu yana Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü olan Karakaya, 2013'te AK Parti Hükümeti tarafından açıklanan "Akil insanlar" listesine Ege Bölgesi'nden girmişti.

Star yazarı Ersoy Dede, Medine'de son nefesini veren Hasan Karakaya'nın vefat etmeden önce çekildiği son fotoğrafını paylaştı.

Ali ALTINDİŞ