4 mevsim Türkiye

Sonbahar ayı Kasım'da Türkiye mevsimsel şölen yaşadı. Doğu'da fırtına, yağmur ve 3 metreyi aşan kar yolları kapattı. Batı'da ise güneş etkisini gösterdi. Vatandaşlar sahillere koştu. Manzara yaz mevsimini aratmadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Kasım 2015 Güncelleme 16 Kasım 2015, 00:00
4 mevsim Türkiye

İÇİNDEKİLER

KUZEY yarım küre kış mevsimlerine girmeye hazırlanırken Türkiye kar ve güneşin ikilemini yaşadı! Ardahan ile Artvin'in Şavşat İlçesi arasındaki Sahara Geçidi, 3 metreyi aşan karla kapandı. Yolda 4 günden bu yana mahsur kalan 10 TIR sürücüsünü kurtarmak için karayolları ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Karla kapanan yollar açıldı. Mahsur kalanlar kurtarıldı. İlçelerde ise olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitimlere ara verilmişti. Doğu bölgelerindeki kar Güney'de ve Batı'da yerini güneşe bıraktı.

BATI'DA ŞENLİK VAR
İstanbul başta olmak üzere tüm batı ve güney illeri sıcak ve güzel havanın tadını çıkardı. Bodrum'da sahile koşan vatandaşlardan bazıları denize masaları attı. Bazıları da denize girdi. Hem güneş hem de suyun serinliğiyle yazdan kalma görüntüler sergilendi. Antalya ve Mersin'de de aynı görüntüler ortaya çıktı. Sahiller, yerli ve yabancı tatilcilerle doldu. Hava sıcaklığının 25, deniz suyu sıcaklığının 24 derece ölçüldüğü Mersin Kızkalesi'nde, güneşin tadı doyasıya çıkarıldı. Kayacı Vadisi'de tatilcilerin akınına uğradı. Su içinde piknik yapan aileler ise dikkat çekti. Bodrum'da güneşli ve sıcak hava, ilçedeki turistlere keyifli anlar yaşattı. Sahillerdeki manzaralar yaz aylarını aratmadı. İlçedeki Alman, Danimarka ve Belçikalı turistler ise sıcak havayı görünce bol bol güneşlendi ve denize girdi.





VALİ KARLI DAĞLARI AŞTI
Şiddetli fırtına nedeniyle elektrik direklerinin de devrildiği Sahara geçidine giden Vali Ahmet Deniz, ekiplerin yaptığı çalışmaları yerinde izledi. 3 metreyi bulan kar nedeniyle kapanan yolda mahsur kalan TIR şoförlerini ziyaret etti.


MERSİN KAYACI VADİSİ