PKK DAEŞ işbirliği

Ankara saldırısının perde arkası araştırıldıkça ilginç bilgilere ulaşıldı. Bombaları bir gün önceden haber veren iki kişinin PKK'lı olduğu anlaşıldı. Canlı bombaların kimlikleri ise belirlendi. İki teröristin canlı bomba listesinde yer alan Yunus Emre Alagöz ve Ömer Deniz Dündar olduğu kesinleşti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ekim 2015 Güncelleme 15 Ekim 2015, 07:32
PKK DAEŞ işbirliği

İÇİNDEKİLER

Ankara'daki canlı bomba saldırısına yönelik soruşturmanın ayaklarından birini, patlamadan bir gün önce atılan tweet'ler oluşturuyordu. @DrBereday rumuzuyla atılan tweet'lerde "Ankara'da bomba patlayacak" ifadeleri yer alıyordu. @AnatolyTodorov isimli kullanıcı ise Ankara'daki miting için "En korkunç ihtimal de Suruç 2 olabilir. Olası bir bombalı eylem en büyük katliamlardan birine yol açabilir" diye yazmıştı. Patlamayla ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Başsavcılığı, yürüttüğü katliam soruşturmasına bu tweet'leri atanları da dahil etti. Bu çerçevede önce Twitter'in merkezinin bulunduğu ABD'den, tweet'lerin hangi IP numaralarından atıldığına yönelik resmi bilgi istendi. Ancak bir taraftan da istihbarat birimleri kendi olanaklarıyla bu kullanıcılara ulaşmaya çalıştı. Çalışma sonucunda, tweetlerin 1971 Diyarbakır doğumlu Erhan Ö. ve 1980 Suruç doğumlu Mehmet Serhat Polatsoy tarafından atıldığı belirlendi. Aynı zamanda HDP'nin 7 Haziran'daki seçimlerde Şanlıurfa'dan milletvekili gösterdiği Polatsoy'un tweet'i doğrudan kendi hesabından, Erhan Ö.'nün de arkadaşının telefonundan attığı sonucuna varıldı.



21 KİLO PATLAYICI İLE YAKALANDI
İki ismin de Diyarbakır ve Şanlıurfa'da önceki gün sabah erken saatlerde gözaltına alındıkları ve soruşturma kapsamında Ankara'ya gönderilecekleri öğrenildi. Şüphelilerden Polatsoy'un 1997'den beri PKK / KCK terör örgütü içinde aktif faaliyet yürüttüğü, 2013'te Urfa'da bir operasyonda, 21 kilogram TNT ile yakalandığı ve hapis yattığı belirlendi. Diğer şüpheli Erhan Ö.'nün de 1990'lı yıllarda terör örgütünün çok sayıda eylemine katıldığı, en az iki kez gözaltına alınıp serbest bırakıldığı belirlendi.

2 ZANLININ DERİN İLİŞKİLERİ VAR
Başbakan Davutoğlu, Show TV'nin canlı yayınında Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili önemli mesajlar verdi. Davutoğlu, "'Ankara'da bomba patlayacak' diye tweet atan kişiler PKK ile bağlantılı kişiler. Onların networküne bakıldığında da Türkiye'de sansasyonel işlere imza atmış bazı isimlerle olan irtibatları var" dedi.

BUNLAR YAZDI



BUNLAR PATLATTI
Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör saldırısının ardındaki kirli terör ağı çözüldü. Saldırıyı gerçekleştiren iki bombacının kimliği ve saldırı noktasına nasıl geldiği tespit edildi. Kamera görüntüsü ve DNA eşleştirmesi yapılan canlı bombaların Yunus Emre Alagöz ile Ömer Deniz Dündar'ın aynı 'listeden' olduğu tespit edildi. Suruç saldırısındaki canlı bomba olan kardeş Abdurrahman Alagöz'ün saldırısından sonra ağabey Alagöz ve Dündar'ın içinde yer aldığı grubun izlerini kaybettirmek için kısa süre içinde sınırı geçerek, o dönem DAEŞ terör örgütünün kontrolündeki Tel Abyad'a geçtikleri belirlendi.



İKİSİ DE AYNI LİSTEDE
YPG
güçlerinin Tel Abyad'ı ele geçirmesinin ardından bombacıların örgütün karargah merkezi olan Rakka'ya kaçtığı ardından kısa süre önce "Ankara eylemi"ni gerçekleştirmek üzere Kilis üzerinden Türkiye'ye giriş yaptıkları saptandı. İki bombacının iki ayrı araçla Ankara'ya geldikleri ve PKK'ya yakınlığı bulunan Y.Ş. aracılığıyla keşif yaptıkları belirlendi. Y.Ş. ve iki araç sahibi gözaltına alınırken, 21 kişilik listede yer alan Alagöz ve Dündar'ın yanı sıra 6 kişilik bir canlı bomba timinin daha Ankara'da bulunduğu öğrenildi. Güvenlik güçleri, 6 kişiyi yakalamak için seferber oldu.