Bul karayı al parayı

Türkiye PKK'nın sözde yöneticilerinin yakalanması için düğmeye bastı. Bu kapsamda 5 renkli bir liste hazırlandı. Kırmızı listede Murat Karayılan ve Cemil Bayık da vardı. Bunların yakalanmasına yardımcı olan kişilere "adam başı" 4 milyon TL verileceği açıklandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Eylül 2015 Güncelleme 20 Eylül 2015, 00:58
Bul karayı al parayı

İÇİNDEKİLER

Kanla beslenen hainler, güvenlik güçlerini hedef aldı. Türk Silahlı Kuvvetleri, geniş çaplı operasyon başlattı. Terör örgütü PKK'nın elebaşılarının yakalanması için de düğmeye basıldı. Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçların faillerinin yakalanmasına yardımcı olanlara para ödülü verilmesine dair İçişleri Bakanlığı yönetmeliğinin uygulaması belirlendi. Bu kapsamda "terörün liderleri" adlı bir liste oluşturuldu. İlk aşamada 200'e yakın isim tespiti yapıldı.

ADALET İÇİN MİLLET HATTI
Terör listesinde aranan kişiler 5 renk ile kategorize edildi. Her elebaşı grubu için ayrı renkler belirlendi. Kademeli olarak belirlenen listede isimler "kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve siyah" diye sıralandı. Terör örgütlerinin elebaşı kadrosu, bölge sorumluları ve sözde merkez komite üyeleri için verilecek olan ödül miktarı "adam başı" 4 milyon TL'ye çıkarıldı. Eylem hazırlığı ve alan sorumlularına yönelik ihbarlarda ise ödülün 200 bin TL olacağı açıklandı. Öte yandan başta ABD ve İngiltere olmak üzere 10'dan fazla ülkenin uygulamaları incelenerek hazırlanan uygulama çerçevesine göre, aranan isimlerle ilgili web sayfaları açılacak, sosyal medya kampanyası başlatılacak. Arapça, Kürtçe, Türkçe, İngilizce ve Almanca broşürler dağıtılacak ve "Adalet için Millet Hattı" isimli bir telefon hattıyla vatandaşın ihbarda bulunması sağlanacak.

İŞTE O LİSTEDEKİ TERÖRİSTLER
Kanlı terör örgütü PKKKCK'nın sözde yöneticileri kırmızı listede yer aldı. Başına 4 milyon TL konulan o isimler şunlar: Cemil Bayık, Murat Karayılan, Mustafa Karasu, Hülya Oran, Nuriye Kespir, Duran Kalkan, Fehman Hüseyin, Sabri Ok, Ferhat Abdi Şahin, Engin Karaaslan, Fethi Şarlatan, Elif Yıldırım, Ali Haydar Kaytan, İsmail Özden, Süleyman Şahin, Muzaffer Ayata. DHKP-C'li Musa Aşoğlu, Zerrin Sarı, MLKP'li Zeki Gürbüz ve DAEŞ'li İlhami Balı da kırmızı listede bulunuyor.