Dahiyane Efe!

Anne-babasının terk ettiği 10 yaşındaki Efe'ye anneannesi kol-kanat gerdi. Üstün zekalı torununun geleceğini düşünen anneanne, eğitim yardımı istedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Mayıs 2015 Güncelleme 22 Mayıs 2015, 00:00
Dahiyane Efe!

İÇİNDEKİLER

İSTANBUL Avcılar'da yaşayan Meliha Balcı, gözü gibi baktığı torunu Efe Reis'in geleceğinden kaygı duyuyor. Lisedeyken kaçıp evlenen, daha sonra eşinden şiddet gördüğü için kadın sığınma evine yerleşen kızının Efe'yi istemediğini söyleyen Balcı, "Torunumu eşimle ben nüfusumuza geçirdik. Ona anne-babalık yaptık. Onu çok seviyoruz ama okuyabilmesi için yatılı eğitime alınmasını istiyoruz" dedi. Fedakar anneanne şöyle konuştu:

ÜSTÜN ZEKALI RAPORU VERİLDİ
"Efe Reis çok zeki bir çocuk. Milli Eğitim Rehabilitasyon Merkezi'nden de 'Üstün zekalı' raporu verildi. Bu yıl ilkokul eğitimi bitiyor.Bundan sonra ne yapacağımızı bilemiyoruz. Benim yaşım 54, dedesinin 64. Kaç yıl daha yaşarız Allah bilir. Efe'den ayrılmaya dayanamam. Bu kadar zeki torunumun yatılı da olsa okutulmasını istiyorum. Onun okuması, eğitimini sürdürmesi gerek." 10 yaşındaki Efe de, 'annem' dediği anneannesini ve dedesini çok sevdiğini kendisini ziyarete gelmeyen anne-babasını görmek istemediğini söyledi. Efe ileride savcı olmak istediğini ifade etti.