Beyaz ölüm

Hollanda İstanbul hattındaki uyuşturucu hesaplaşması bitmedi. Ali Ekber Aktürk ve Vedat Şahin'in ardından, baron Atilla Önder'in oğlu Barış Önder de 37 kurşunla infaz edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Nisan 2015 Güncelleme 29 Nisan 2015, 02:00
Beyaz ölüm

İÇİNDEKİLER

İstanbul İstinye'de Bentley marka otomobilinde öldürülen Ali Ekber Akgün ile kendisini koruduğu iddia edilen Vedat Şahin'in infaz emrini verdiği belirtilen Atilla Önder'in oğlu Barış Önder, Hollanda'da suikaste kurban gitti. Uyuşturucu hesaplaşması, İstanbul- Hollanda hattında hız kesmedi. Geçen yıl Ali Ekber Akgün İstinye'de, 9 saat sonra da Vedat Şahin ile koruması Nişantaşı'nda infaz edildi. Bu cinayetlerin ardından, gözler Akgün'ün ilişkilerine çevrildi. İddiaya göre Hollanda'da uyuşturucu baronları Atilla Önder ve Dino Soerel ile iş yapan Akgün, polise yüklü miktarda eroin yakalattı. Kendisi de beyaz zehirden elde edilen paraların üzerine yattı. Buna kızan Dino Sorel, Atilla Önder ve Urfi Çetinkaya aracılığı ile hem Akgün'ün, hem de onu koruyan Vedat Şahin'in ölüm emrini verdi. İnfazların ardından, Sedat Şahin de kardeşinin intikamını almak için harekete geçti. Bu sırada tetikçiler yakalandı. Ancak suikastçıları yönlendirdiği iddia edilen Yakup Kerem Saral bulunamadı. Suikastı gerçekleştirdiği iddia edilen Hurşit A., Mert G., Hasan E., Nesim D. ve Yaşar S. tutuklandı.

TEHLİKEYİ SEZMİŞTİ
Ancak, buna rağmen hesap kapanmadı. İddiaya göre hedef haline gelen Atilla Önder, cinayetlerde parmağı olmadığını söylese de, Hollanda'da kıstırılmaya çalışıldı. Hatta bir röportajında, kendisi gibi oğlunun üzerine oyun oynandığını anlattı. Ve beklenen suikast, Osdorp'ta gece saat 02.00 sıralarında yapıldı. Barış Önder'in (26) otomobili, otomatik silahlarla kurşun yağmuruna tutuldu. Önder hayatını kaybederken otomobil park halindeki araçlara çarparak durdu. Olay yerinde tam 37 boş kovan bulundu. Polis, saldırganların olay yerinden koyu renk bir otomobille kaçtıklarını tespit etti. Barış Önder'in çocukluk arkadaşı ve ortağı Murat Garki de 10 Aralık 2014'ta Amsterdam'da cinayete kurban gitmişti. Önder, Amsterdam'da son 6 ay içinde infaz edilen 5. Türk olarak kayıtlara geçti. Ayrıca yine Barış Önder'in arkadaşı olan uyuşturucu kuryesi Zuhuri Şahin de, 2013'te Beşiktaş'taki bir ormanlık alanda ölü bulunmuştu. Amsterdam Polis Teşkilatı'ndan Rob van der Veen, cinayetin bir "hesaplaşma" olabileceği üzerinde durduklarını dile getirdi.

Mevlüt YÜKSEL