Teröre Cihan tokadı

Savcı Uzun'a suikast emrini veren PKK'lı, 'Bakur' adlı belgeselde ortaya çıktı. 'Acımızla alay ediyorlar' diyen şehit eşi ise teröristi kahraman ilan eden filmi yargı taşıdı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Nisan 2015 Güncelleme 17 Nisan 2015, 01:51
Teröre Cihan tokadı

İÇİNDEKİLER

Tunceli Ovacık İlçesi'nde Savcı Murat Uzun'u şehit eden terörist, belgesele konu oldu. Şehidin eşi Cihan Uzun'un acısı ise teröristlere öven belgesel karşısında ikiye katlandı. Türkiye'yi ağlatan olay, 19 Eylül 2012'de yaşandı. Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun (34) PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düştü. Suikast emrini veren ve arananlar listesinde yer alan PKK'nın bölge sorumlusu "Azad Çüngüş" kod adlı teröristin ise 'kayıt tescil belgesi' olmadığı gerekçesiyle İstanbul Film Festivali'nde gösterimine izin verilmeyen "Bakur/Kuzey" adlı belgeselde yer aldığı ortaya çıktı. Şehit Uzun'un Samsun'da yaşayan hemşire eşi Cihan Uzun (34) ise söz konusu belgeselin, eşini öldüren katilleri kahraman gibi gösterdiğini öğrenince ikinci kez yıkıldı.

'ÇOK ACI VERİCİ BİR DURUM'

2 çocuk annesi, belgesel ile şehit eşine ve kendisine büyük hakaretlerde bulunulduğunu ve eşinin katillerinin kahraman gibi gösterildiğini belirterek belgesel yapımcısı, yönetmeni ve belgeselde yer alanlar hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Terör örgütü propagandası yapmanın ve katillerin masummuş gibi gösterilmesinin suç olduğunu vurgulayan Cihan Uzun, şunları söyledi: "Katiller, hainler, çapulcular ne zamandan bu yana film yıldızı oluyorlar da ülkemin sınırlarında gayet rahat, güvende, utanmadan yaşamlarına devam ediyorlar? Yapılan bu filmde şehit eşime ve bana hakaret edilmiştir. Bizimle alay edilmiştir. Ailem, küçük düşürülmeye çalışılmıştır. Eşimin katilleri kahramanmış gibi gösterilmiştir. En kısa sürede belgeseli yapanlar hakkında şikayetçi olacağım. Belgeselin yayınlanmamasını talep edeceğim. Adli süreci başlatacağım. Böyle bir belgesel nasıl yapılabilir? Buna nasıl izin verilebilir? Çok acı verici bir durum."

RADİKAL ÇIKIŞ

DHKPC'lilerden "eylemci" diye bahseden Aydın Doğan medyası, teröristleri kahraman ilan eden "Bakur" adlı belgeseli övdü. Doğan'a ait Radikal, Ertuğrul Mavioğlu ve Çayan Demirel imzalı belgeselin gösterimine izin verilmemesini "Sanata sansür" olarak niteleyerek algı operasyonunu yönetti.