Baronlara takip

Lüks aracında infaz edilen Ali Ekber Akgün'ün ardından işlenen cinayetler Hollanda polisini de harekete geçirdi. Hollandalı emniyet güçleri, baronları araştırmak için İstanbul'a geldi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Şubat 2015 Güncelleme 05 Şubat 2015, 02:13
Baronlara takip

İÇİNDEKİLER

24 Aralık'ta İstanbul İstinye'de 'Bentley' marka otomobilinde kurşunlanarak öldürülen uyuşturucu baronu Ali Ekber Akgün (40) cinayeti tetikçisinin İstanbul polisi tarafından yakalanması Hollanda polisini harekete geçirdi. Tetikçi Necip G. ile arabayı kullanan Şahin A.'nın cezaevine gönderilmesi sonrası gelişmeleri takip eden Hollandalı polislerden oluşan heyet dün İstanbul'a geldi.

BİLGİ ALIŞVERİŞİ
Farklı ülkelerde işlenen ve Akgün cinayeti ile bağlantıları araştırılan seri uyuşturucu cinayetlerini soruşturan Hollanda polisi, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'nde bilgi alışverişinde bulundu. Uyuşturucu baroları arasındaki hesaplaşmalardan kaynaklandığı belirtilen cinayetler kapsamında, Hollanda'da cezaevinde bulunan Dino Soerel'in 30 kişilik ölüm listesi hazırladığı öne sürülmüştü. Akgün'ün ortağı Samir Bouyakhrichan da İspanya'da infaz edilmiş, birbirini izleyen infazlar kapsamında toplamda 8 kişi öldürülmüştü. Avrupa'da yaşayan iki uyuşturucu baronunun da cinayetlerde parmağı olabileceği ifade edilmişti. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amiri ve yardımcısı da 1 ay önce Hollanda'ya gidip Akgün cinayeti kapsamında Amsterdam'da polis yetkilileriyle görüşmüştü.

Emir SOMER