Soruştur-ma

CHP'nin Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, "Beni ve ailemi ölümle tehdit etti" dedi. Terör savcısı harekete geçti. Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül'ü şüpheli sıfatıyla dinledi. Ancak bir anda dosyadan el çektirildi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Şubat 2015 Güncelleme 06 Şubat 2015, 09:59
Soruştur-ma

İÇİNDEKİLER

CHP, Mustafa Sarıgül'e umut bağladı. Geçtiğimiz yerel seçimlerde İstanbul adayı olarak açıkladı. Sarıgül de 4 dönemdir koltuğunda oturduğu Şişli Belediye Başkanlığı'nı bıraktı. Ancak Sarıgül seçimde sandığın gazabına uğradı. Şişli'yi ise CHP'li Hayri İnönü kazandı. İşte siyasette umduğunu bulamayan Mustafa Sarıgül, Şişli'den kopamadı. Oğlu Emir'in Belediye Başkanvekili olmasını sağladı. Emir ve Meclis üyeleri vasıtasıyla Hayri İnönü'yü köşeye sıkıştırdı. Ancak Nazlı İnönü ile Hayri İnönü daha fazla dayanamadı. İnönü çifti, Sarıgül'ün en büyük destekçisi olan Hürriyet gazetesine ulaştı. Verdikleri demeçlerde, yapılan tehdit ve baskıları bir bir sıraladı. İstanbul Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, İnönü çiftinin "Mustafa Sarıgül, bizi ve oğullarımızı ölümle tehdit etti" açıklaması üzerine soruşturma açtı. Savcı Bülent Başar önce Hayri ve Nazlı İnönü'yü dinledi. Ardından Emir Sarıgül'ün "tanık", Mustafa Sarıgül'ün de "şüpheli" olarak ifadesini aldı. Yılbaşından itibaren bir ay boyunca soruşturmayı yürüten Savcı Başar ifadeleri tamamladı. Başar, dava açmak üzere tam iddianamesini yazmaya hazırlanıyordu ki son dakika sürpriz bir gelişme yaşandı. CHP'lileri şoka uğratan bir kararla 2014/167017 numaralı soruşturma dosyası, savcının elinden alındı. Geçtiğimiz hafta sonuna kadar Savcı Bülent Başar'da görünen dosyanın Özel Soruşturma Bürosu'nda görevli bir savcıya teslim edileceği öğrenildi

MAFYA DA KARIŞTI!
ŞİŞLİ krizinde ilk konuşan Nazlı İnönü oldu. Nazlı Hanım, "Eşim belediyede değişiklikler yapmıştı. Bunun üzerine Sarıgül oğullarımız için New York'ta 750 bin dolara mafya tuttuğunu söylemiş" dedi. Hayri İnönü de Sarıgül'ün kendisini ölümle tehdit ettiğini kaydetti. Sarıgül'ün "Senin ve ailenin kemiklerini kimse bulamayacak" şeklinde ifadeler kullandığını belirtti.

MONİK UYARDI
İddialar Hayri İnönü'nün avukatının dosyasında ise şöyle yer aldı: "Sarıgül müvekkilime 'Sen benim 40 yıllık politika hayatımı mı bitireceksin. Hayatınla ödersin' şeklinde ifadeler kullandı. Ayrıca Sarıgül'ün danışmanı Monik İpekel müvekkilime telefon ederek 'Hayriciğim işler karışık. Kardeşim İzi'yi kaybettim. Seni de kaybetmek istemiyorum. Aman sana bir şey olmasın' dedi."

MEVLÜT YÜKSEL