Yuh sana!

Hasan B., şehit Süleyman Kalkan'ın asker arkadaşı olduğunu söyledi. Acılı annenin duygularını istismar etti. Üstelik şehidi borçlu gösterip aileyi dolandırdı. Foyası ortaya çıkınca hapsi boyladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Aralık 2014 Güncelleme 14 Aralık 2014, 01:16
Yuh sana!

İÇİNDEKİLER

Isparta Yalvaç'da oturan Süleyman Kalkan, 19 Ekim 2011'de Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde vatani görevini yaptığı sırada terör örgütünün saldırısı sonucu şehit oldu. 2014 yılı Mayıs ayında kendini Kalkan'ın asker arkadaşı olarak tanıtan Hasan B., şehit ailesine ulaştı.

Hasan B., Süleyman Kalkan'ın şehit düştüğü saldırıda kendisinin de yaralandığını öne sürerek 2 yıldır tedavi gördüğünü iddia etti. Şehidin ailesine "Süleyman her gece rüyama girmeye başladı. 'Anama neden gitmedin sen. Biz kardeş değil miydik?' diye sorular soruyordu. 2 yıl hastanede yattığım için gelemedim" diye konuşarak ailenin güvenini kazandı.

Askerlik döneminde Süleyman Kalkan'ın kendisinden cep telefonu almak için 200 dolar borç istediğini savunan Hasan B., aileden 700 TL aldı. Hasan B., şehit Süleyman Kalkan'ın mezarına giderek dua etti, fotoğraf bile çektirdi. Aile, başka bir şehit ailesini ziyaret edeceğini söyleyen B.'yi 1 gece misafir ettikten sonra uğurladı.

Hasan B.'den şüphelenen 45 yaşındaki anne Şerife Kalkan, oğlunun birliğini karayarak, durumu anlattı. Komutanın, o tarihlerde Hasan B. adında bir asker olmadığını söylemesi üzerine Şerife Kalkan önce jandarmaya, ardından da savcılığa suç duyurusunda bulundu.

"OĞLUMUN ACISINI TAZELEDİ"

Yapılan araştırmada, Hasan B.'nin, Süleyman Kalkan ile hiçbir arada bulunmadığı belirlendi. Savcılık Hasan B. hakkında dolandırıcılık suçuyla dava açtı. Şehit annesi Şerife Kalkan ise "Verdiğim paraya acımıyorum. Olsaydı daha fazla verirdim. Ancak sanki oğlum şehit olurken yanındaymış gibi yalan ifadelerle benim acımı yeniden tazelediği için onu affedemiyorum" dedi.

Mahkeme ise şehit kanına sahtekarlığa alet eden Hasan B.'ye 2 yıl 6 ay hapis ve 1660 TL para cezası verdi.