Bunu saymayız

Dünyaca ünlü bir sanatçıydı! Ama kendi ülkesine yabancı kaldı! "İslamcılar kazandı, Türkiye'yi terk edeceğim" diye açıklama yaptı. Ne var ki yerinde saydı. Ve Fazıl Say, sonunda kendini tuşladı! AK Parti'nin tulum çıkardığı Kayseri'nin bir kasabasına gidip halka piyano çaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Eylül 2014 Güncelleme 08 Eylül 2014, 02:21
Bunu saymayız

İÇİNDEKİLER

Piyanoyu çaldı, dünya genelinde şöhreti yakaladı! Ancak müzikal yeteneğinden çok siyasete merak saldı! Halkın yarısının oyuyla iktidara gelen bir partiyi sürekli diline doladı. 2007'deki genel seçimlerinden sonra "İslamcılar kazandı, ben Türkiye'yi terk edeceğim" diyerek akıllara kazandı! Ancak milli iradeyi kabul etmek zorunda kaldı. 5 yıldızlı salonlardan çıkıp halka karıştı! Ve Fazıl Say, AK Parti'nin tulum çıkardığı Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesine bağlı Karaözü kasabasında piyano çaldı.

SEÇİMLERDE REKOR KIRDI
Fazıl Say, piyanosunu bu kez kasaba meydanındaki bir betona taşıdı. Karşısında beyaz Türkler yerine halk vardı. Vatandaşlar evlerin damına çıkıp Say'ı dinlemeye başladı. Kasaba halkı ise Fazıl Say'ı meydanlarında görmekten mutluluk duyduğunu açıkladı. Öte yandan AK Parti iktidarını saymayan Say'ın konser verdiği bölge ise seçimlerde tam anlamıyla rekor kırdı. AK Parti, 2011'deki genel seçimlerde Kayseri'de yüzde 64.9 oy aldı. Sarıoğlan'da ise AK Parti'nin oyu yüzde 55.9'du. AK Parti yerel seçimlerde de Kayseri'de yüzde 59 oranında bir oy alıp rekor kırdı. aldı. Aynı bölgede Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise halkın yüzde 67'si Recep Tayyip Erdoğan'dan yana oy kullandı.

SAY KRİZLERİ
Fazıl Say, salonlarda piyano çaldı kamusal alanda ise her daim tartışma yaratan çıkışlar yaptı. İşte onlardan bazıları...

2002'de "Orhan Gencebay'a ilgi eğitimsizlik göstergesidir" diyerek milyonlarca insanın tepkisini çekti.

2007'deki seçimlerden sonra "İslamcılar kazandı, ben Türkiye'yi terk edeceğim" dedi.

24 Ağustos 2011'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Somali'ye giden Sertap Erener'i eleştirdi. "Sanatçı kişi ile ünlü kişi arasındaki ayrımı bilemeyen bir iktidar olması ne acı" dedi.

2013'te son albümü için kendisine tebriklerini ileten Sezen Aksu'ya sitem etti. Aksu'nun AK Parti'nin destekçisi olduğunu söyledi.

10 Ağustos 2014'teki Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi sosyal medyadan seçmenlere sandık başında neler yapmaları gerektiğini açıkladı. Seçmenleri 'koyun' gibi gören bu açıklamalar tepki çekti.

Antalya'da düzenlenecek olan festivale katılmayacağını söyledi. Ardından da "AKP'li belediyede aydınlanmayı temsil eden festivalimize ne olacak. Ayrıca AKP'li dostum olamaz" dedi.